Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία για «επίθεση κατά του Κρεμλίνου με drones» σε μία «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για «επίθεση κατά του Κρεμλίνου με drones» κατά την διάρκεια της νύκτας σε μία «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι στην καταγγελλόμενη από την Μόσχα επίθεση κατά της κατοικίας του Πούτιν στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου χρησιμοποιήθηκαν δύο drones τα οποία εξουδετερώθηκαν από τα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος απάντησης - σχόλιο που σημαίνει ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιστατικό, το οποίο ισχυρίζεται ότι συνέβη, για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχόλιο από την ουκρανική ηγεσία.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα στόχευσαν το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρών ενεργειών που έγιναν από τον στρατό και τις ειδικές υπηρεσίες με την χρήση στρατιωτικού συστήματος ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Αντιμετωπίζουμε τις πράξεις αυτές ως σχεδιασμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου που πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της Ημέρας της Νίκης και της παρέλασης της 9ης Μαΐου, κατά την οποία σχεδιάζεται να παραστούν ξένοι καλεσμένοι...

«Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει απάντηση όπου και όταν το θεωρήσει σκόπιμο».

Το Κρεμλίνο διευκρίνισε ότι συντρίμμια των drones διασκορπίστηκαν εντός του χώρου του Κρεμλίνου, αλλά δεν υπήρξαν θύματα ή ζημίες.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνει στήλη καπνού επάνω από το Κρεμλίνο. Έπειτα από αυτό, η ρωσική προεδρία ανακοίνωσε ουκρανική επίθεση με drone κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που διατηρεί κατοικία στο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Το βίντεο αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από ομάδα κατοίκων στην περιοχή απέναντι από το Κρεμλίνο στην απέναντι όχθη του Μόσχοβα και δημοσιεύθηκε από ρωσικά μέσα περιλαμβανομένου του Telegram και του ενημερωτικού μέσου του ρωσικού στρατού Zvezda.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα διεξαχθεί στην Μόσχα παρά το περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η δημοτική αρχή της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις πτήσεις drones.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil-1280
ΠΥΣΠΕ: Ομόφωνες εγκρίσεις για μονιμοποιήσεις, συνάφειες τίτλων σπουδών και άδειες ιδιωτικού έργου
Στο επίκεντρο της 29ης συνεδρίασης βρέθηκαν η μονιμοποίηση 33 εκπαιδευτικών, η αναγνώριση προσόντων και προϋπηρεσίας, καθώς και ζητήματα υπηρεσιακών...
ΠΥΣΠΕ: Ομόφωνες εγκρίσεις για μονιμοποιήσεις, συνάφειες τίτλων σπουδών και άδειες ιδιωτικού έργου
βια
Διεθνής Αμνηστία: Καταπέλτης η νέα έκθεση για την αστυνομική βία και την ατιμωρησία στην Ελλάδα
Αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα: Τι αποκαλύπτει η Διεθνής Αμνηστία για χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δικαστικές ασυλίες
Διεθνής Αμνηστία: Καταπέλτης η νέα έκθεση για την αστυνομική βία και την ατιμωρησία στην Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Απόφαση της υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των καταλυμάτων σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα το καλοκαίρι 2026
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα