gaza
Νέα επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα σήμερα, προκάλεσε τον θάνατο 15 αμάχων, συμπεριλαμβανομένου κι ενός διασώστη, όπως έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές στη περιοχή

Το Ισραήλ συνεχίζει καθημερινά τις σφαγή σε βάρος του λαών της Παλαιστίνης

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας, ενώ τεθωρακισμένα προχώρησαν βαθύτερα στην περιοχή και ανατίναξαν σπίτια, σύμφωνα με κατοίκους.

Διασώστες δήλωσαν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι στην περιοχή της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, νωρίτερα σήμερα. Δήλωσαν ότι ακόμα αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 10 ανθρώπων ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από τεθωρακισμένα σε κοντινή περιοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο προάστιο Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας, η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο μια από τις ομάδες της κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα μέλος της να σκοτωθεί και τρία άλλα να τραυματιστούν. Ο θάνατος αυτός αύξησε σε 87 τον αριθμό των μελών των πολιτικής προστασίας που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά για τα δύο αυτά περιστατικά.

Σε μια ακόμα πρόκληση που αντιμετωπίζει το υγειονομικό σύστημα στη βόρεια Γάζα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι τα οχήματά της μετά βίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα και εξοπλισμό, επικαλούμενη τη συνεχή άρνηση του Ισραήλ να της επιτρέψει να μεταφέρει στον θύλακα τις απαραίτητες προμήθειες.

Στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, διασώστες δήλωσαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Κάτοικοι στην Τζαμπάλια, την Μπέιτ Λάχια και την Μπέιτ Χανούν, όπου ο στρατός επιχειρεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν δεκάδες σπίτια σε τρεις περιοχές, εντείνοντας τους φόβους ότι το Ισραήλ επιδιώκει να απομακρύνει τους κατοίκους για να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη, κάτι που αρνείται το Ισραήλ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολείο στο Ιράν
Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά σχολείο στο Ιράν
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον βομβαρδισμό σχολείου στο βόρειο Ιράν – Ένας έφηβος νεκρός, σφαγή 153 μαθητριών στη Μινάμπ
Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά σχολείο στο Ιράν
Δημαρχείο Ελληνικού Αργυρούπολης
Αργυρούπολη: Σφοδρή κόντρα γονέων - Δήμου για την ηλεκτροπληξία μαθητή σε σχολείο
«Επιχειρούν να εμφανίσουν το συμβάν ως αποκύημα φαντασίας» - Η Ένωση Συλλόγων Γονέων απαντά στη Δημοτική Αρχή μετά τη διάψευση περί ηλεκτροπληξίας...
Αργυρούπολη: Σφοδρή κόντρα γονέων - Δήμου για την ηλεκτροπληξία μαθητή σε σχολείο
Γιώργος Κόσυβας
Γιώργος Κόσυβας: Το «αντίο» των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μαθηματικών
Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αττικής αποχαιρετούν τον αγαπητό μαθηματικό και παιδαγωγό, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών
Γιώργος Κόσυβας: Το «αντίο» των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μαθηματικών