gaza
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέα επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα σήμερα, προκάλεσε τον θάνατο 15 αμάχων, συμπεριλαμβανομένου κι ενός διασώστη, όπως έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές στη περιοχή

Το Ισραήλ συνεχίζει καθημερινά τις σφαγή σε βάρος του λαών της Παλαιστίνης

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας, ενώ τεθωρακισμένα προχώρησαν βαθύτερα στην περιοχή και ανατίναξαν σπίτια, σύμφωνα με κατοίκους.

Διασώστες δήλωσαν ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε σπίτι στην περιοχή της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, νωρίτερα σήμερα. Δήλωσαν ότι ακόμα αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 10 ανθρώπων ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Ένας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από τεθωρακισμένα σε κοντινή περιοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο προάστιο Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας, η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα είχε στόχο μια από τις ομάδες της κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα μέλος της να σκοτωθεί και τρία άλλα να τραυματιστούν. Ο θάνατος αυτός αύξησε σε 87 τον αριθμό των μελών των πολιτικής προστασίας που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από την ισραηλινή πλευρά για τα δύο αυτά περιστατικά.

Σε μια ακόμα πρόκληση που αντιμετωπίζει το υγειονομικό σύστημα στη βόρεια Γάζα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας δήλωσε ότι τα οχήματά της μετά βίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα και εξοπλισμό, επικαλούμενη τη συνεχή άρνηση του Ισραήλ να της επιτρέψει να μεταφέρει στον θύλακα τις απαραίτητες προμήθειες.

Στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, διασώστες δήλωσαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Κάτοικοι στην Τζαμπάλια, την Μπέιτ Λάχια και την Μπέιτ Χανούν, όπου ο στρατός επιχειρεί από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν δεκάδες σπίτια σε τρεις περιοχές, εντείνοντας τους φόβους ότι το Ισραήλ επιδιώκει να απομακρύνει τους κατοίκους για να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη, κάτι που αρνείται το Ισραήλ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίθεση με drones σε σχολείο της Ρωσίας από την Ουκρανία
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Κατέρρευσε κοιτώνας όπου βρίσκονταν 86 μαθητές - Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά ο Πούτιν και ζητά αντίποινα
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα που θα ανακοινώσει
Αλέξης Τσίπρας: Απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα – «Ας πάμε με αυτό που είχαμε κλειδώσει»
Πώς απάντησε στις προτάσεις ο Αλέξης Τσίπρας και ποιο όνομα παραμένει το μεγάλο... φαβορί
Αλέξης Τσίπρας: Απέρριψε όνομα για το νέο κόμμα – «Ας πάμε με αυτό που είχαμε κλειδώσει»