ρωμη επεισοδια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η πορεία είχε απαγορευτεί

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλική αστυνομίας έγινε γνωστό ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης, στη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, τραυματίσθηκαν τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αστυνομικοί. Μια νεαρή διαδηλώτρια, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, και άλλοι δυο νέοι, τραυματίσθηκαν στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην κινητοποίηση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές -παρείσδυσαν βίαια στοιχεία- τα οποία πέταξαν στους αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους, μεταξύ των άλλων, έναν σιδερένιο στύλο οδικής σήμανσης (σ.σ. στο βίντεο το ξήλωμα του στύλου), μπουκάλια και κοκτέιλ μολότοφ.

Η αστυνομία έκανε χρήση γκλοπ, δακρυγόνων και προχώρησε σε ρίψεις νερού με αντλίες. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές. Η Ιταλία ετοιμάζεται για περισσότερες κοινωνικές αναταραχές εν μέσω μέτρων λιτότητας. Η πορεία ακινητοποιήθηκε αφού «ξέσπασε ένας ολοκληρωμένος ανταρτοπόλεμος», όπως δήλωσε η αστυνομία.

Η απαγορευμένη διαδήλωση

Περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν το Σάββατο σε απαγορευμένη φιλοπαλαιστινιακή πορεία στη Ρώμη. Με σημαντικά μέτρα ασφαλείας να έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην ιταλική πρωτεύουσα, περίπου 1.600 άτομα υπέστησαν σωματικό έλεγχο και 19 από αυτά οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για να εκτιμηθεί η θέση τους με σκοπό την πιθανή εντολή να εγκαταλείψουν την ιταλική πρωτεύουσα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε εν μέσω φόβων ότι εξτρεμιστές μπορεί να προσπαθούν να διεισδύσουν στην πορεία, η οποία συνεχίστηκε παρά την απαγόρευση από το αρμόδιο υπουργείο. Η πορεία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου 2023. Η Ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έχουν σκοτώσει σχεδόν 42.000 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και περίπου 17.000 παιδιών.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές βγήκαν στο διαδίκτυο για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της αστυνομίας της Ρώμης να τους εμποδίσει να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. «Να είστε προσεκτικοί αν παίρνετε το τρένο», ανέφερε ένα μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε μαζί με μια φωτογραφία μιας ομάδας αστυνομικών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τιμπουρτίνα.

Παρόμοιες λήψεις και η ίδια προειδοποίηση αναρτήθηκαν σε φωτογραφίες άλλων σταθμών και στους κύριους κόμβους μεταφορών στο κέντρο της Ρώμης. «Η αστυνομική διεύθυνση της Ρώμης εμποδίζει τα λεωφορεία να φτάσουν στη διαδήλωση», ανέφερε ένα άλλο μήνυμα.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Στάνκογλου
Στάνκογλου για Στόλο της Ελευθερίας: «Να απελευθερωθούν άμεσα οι Έλληνες ακτιβιστές - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη»
Στάνκογλου για την αποστολή προς τη Γάζα: «Απήχθησαν από Ισραηλινούς στρατιώτες»
Στάνκογλου για Στόλο της Ελευθερίας: «Να απελευθερωθούν άμεσα οι Έλληνες ακτιβιστές - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη»
εκλογ
Νέα δημοσκόπηση αλλάζει τα δεδομένα: Η Καρυστιανού απειλεί το ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη δημοσκόπηση που ενσωματώνει τα υπό διαμόρφωση κόμματα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά προκαλεί ανακατανομή δυνάμεων
Νέα δημοσκόπηση αλλάζει τα δεδομένα: Η Καρυστιανού απειλεί το ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2026 εορτάστηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Με θέμα «Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο», ο φετινός εορτασμός ανέδειξε τα μουσεία ως ζωντανούς πυρήνες εκπαίδευσης, πολιτισμού και καινοτομίας
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2026 εορτάστηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων