ρωμη επεισοδια
Η πορεία είχε απαγορευτεί

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλική αστυνομίας έγινε γνωστό ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης, στη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, τραυματίσθηκαν τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αστυνομικοί. Μια νεαρή διαδηλώτρια, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, και άλλοι δυο νέοι, τραυματίσθηκαν στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στην κινητοποίηση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές -παρείσδυσαν βίαια στοιχεία- τα οποία πέταξαν στους αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους, μεταξύ των άλλων, έναν σιδερένιο στύλο οδικής σήμανσης (σ.σ. στο βίντεο το ξήλωμα του στύλου), μπουκάλια και κοκτέιλ μολότοφ.

Η αστυνομία έκανε χρήση γκλοπ, δακρυγόνων και προχώρησε σε ρίψεις νερού με αντλίες. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές. Η Ιταλία ετοιμάζεται για περισσότερες κοινωνικές αναταραχές εν μέσω μέτρων λιτότητας. Η πορεία ακινητοποιήθηκε αφού «ξέσπασε ένας ολοκληρωμένος ανταρτοπόλεμος», όπως δήλωσε η αστυνομία.

Η απαγορευμένη διαδήλωση

Περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν το Σάββατο σε απαγορευμένη φιλοπαλαιστινιακή πορεία στη Ρώμη. Με σημαντικά μέτρα ασφαλείας να έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην ιταλική πρωτεύουσα, περίπου 1.600 άτομα υπέστησαν σωματικό έλεγχο και 19 από αυτά οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για να εκτιμηθεί η θέση τους με σκοπό την πιθανή εντολή να εγκαταλείψουν την ιταλική πρωτεύουσα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε εν μέσω φόβων ότι εξτρεμιστές μπορεί να προσπαθούν να διεισδύσουν στην πορεία, η οποία συνεχίστηκε παρά την απαγόρευση από το αρμόδιο υπουργείο. Η πορεία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου 2023. Η Ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έχουν σκοτώσει σχεδόν 42.000 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και περίπου 17.000 παιδιών.

Οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές βγήκαν στο διαδίκτυο για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες της αστυνομίας της Ρώμης να τους εμποδίσει να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. «Να είστε προσεκτικοί αν παίρνετε το τρένο», ανέφερε ένα μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε μαζί με μια φωτογραφία μιας ομάδας αστυνομικών στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τιμπουρτίνα.

Παρόμοιες λήψεις και η ίδια προειδοποίηση αναρτήθηκαν σε φωτογραφίες άλλων σταθμών και στους κύριους κόμβους μεταφορών στο κέντρο της Ρώμης. «Η αστυνομική διεύθυνση της Ρώμης εμποδίζει τα λεωφορεία να φτάσουν στη διαδήλωση», ανέφερε ένα άλλο μήνυμα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anoia_722019.jpeg
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με ειδικούς, μικρές και απλές δραστηριότητες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της πνευματικής εγρήγορσης σε κάθε ηλικία.
Η καθημερινή συνήθεια των 10 λεπτών που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο