Φωτιά σε λεωφορείο στην Ταϊλάνδη
Oι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή -

Φωτιά ξέσπασε σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στα περίχωρα της Μπανγκόκ, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Οι πρώτες πληροφορίες

Η αστυνομία δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα τον αριθμό των νεκρών, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι περίπου 25 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 19 επιβάτες από τους 44 (38 παιδιά και έξι καθηγητές) διασώθηκαν. Για τους υπόλοιπους 25, των οποίων η τύχη αγνοείται, «δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι», δήλωσε.

Δεκαέξι μαθητές και τρεις δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα αιτία της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση. Σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πυκνός καπνός να βγαίνει από το λεωφορείο, τμήματα του οποίου φλέγονταν. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στη συνέχεια.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χμλ βορείως της πρωτεύουσας. «Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΤΟ
«Ντροπή και πρόκληση»: Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στη «Διεθνή Μέρα του ΝΑΤΟ»
Σφοδρή αντίδραση για τη συμμετοχή του Δήμου Αν. Σάμου στη «Διεθνή Μέρα του ΝΑΤΟ» – «Προκλητική απόφαση, που εξωραΐζει έναν δολοφονικό οργανισμό»
«Ντροπή και πρόκληση»: Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στη «Διεθνή Μέρα του ΝΑΤΟ»
classroom1_0.jpg
Εκπαιδευτικά κενά: Διαμαρτυρία στο 14ο Δημοτικό Ιλίου για τις χαμένες διδακτικές ώρες
92 χαμένες ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα – «Δεν παζαρεύουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας» τονίζει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Εκπαιδευτικά κενά: Διαμαρτυρία στο 14ο Δημοτικό Ιλίου για τις χαμένες διδακτικές ώρες