Thumbnail
Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία της Google

Υπάρχει μια κρυφή λειτουργία στους λογαριασμούς των χρηστών της Google που επιτρέπει στον τεχνολογικό γίγαντα να καταγράφει αθόρυβα τις φωνές τους, τις οποίες αποθηκεύει για άλλες χρήσεις.

Η Google αποθηκεύει τις ηχογραφήσεις από τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο και τις εφαρμογές, μαζί με τις λεκτικές αλληλεπιδράσεις με την Αναζήτηση, τον Βοηθό και τους Χάρτες, τις οποίες χρησιμοποιεί «για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των τεχνολογιών αναγνώρισης ήχου».

Ωστόσο, ένας εμπειρογνώμονας τεχνολογίας μοιράστηκε πρόσφατα ένα «cheat code» που ισχυρίστηκε ότι θα σταματήσει τη Google από την καταγραφή της δραστηριότητας του smartphone σας.

Οι χρήστες πρέπει να διαχειριστούν το λογαριασμό τους στη Google και να αποεπιλέξουν τις επιλογές στα «Δεδομένα και απόρρητο», οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε ο εμπειρογνώμονας, θα εμποδίσουν την τεχνολογική εταιρεία να αποκτήσει πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερά σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία

Ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Jeffrey Castillo δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, εξηγώντας ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία πηγαίνοντας στην εφαρμογή Google και κάνοντας κλικ στο «Διαχείριση του λογαριασμού σας Google».

 

Από εκεί, επιλέξτε την καρτέλα «Δεδομένα και απόρρητο» και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη «Ρύθμιση ιστορικού» και επιλέξτε την ενότητα «Δραστηριότητα Web και εφαρμογών», στην οποία θα δείτε ότι υπάρχει ένα μπλε σημάδι ελέγχου.

Μόλις κάνετε κλικ και μετακινηθείτε προς τα κάτω, θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι η ρύθμιση δραστηριότητας φωνής και ήχου έχει ένα μπλε σημάδι ελέγχου – καταργήστε το σημάδι αυτό για να σταματήσετε την ακρόαση της Google.

Ο τρόπος με τον οποίο η Google συνεχίζει να παρακολουθεί τις συνομιλίες είναι μια προφορική έκδοση μιας μηχανής αναζήτησης και κάθε φορά που λαμβάνει μια εντολή “Hey Google”, δημιουργεί το ίδιο αποτέλεσμα με το άνοιγμα ενός παραθύρου προγράμματος περιήγησης.

«Όταν αυτή η ρύθμιση δραστηριότητας φωνής και ήχου είναι απενεργοποιημένη, οι ηχογραφήσεις από φωνητικές αλληλεπιδράσεις με την Αναζήτηση Google, τον Βοηθό και τους Χάρτες δεν θα αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας Google στους διακομιστές της Google, ακόμη και αν έχετε συνδεθεί» ανέφερε η Google σε ανακοίνωσή της. «Εάν απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση φωνητικής και ηχητικής δραστηριότητας, ο προηγουμένως αποθηκευμένος ήχος δεν διαγράφεται. Μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας ανά πάσα στιγμή».

Η Google έχει υποστηρίξει ότι ακούει μόνο αποσπάσματα συνομιλιών για να πάρει «λέξεις αφύπνισης» που προγραμματίστηκε να αναγνωρίζει, επιτρέποντάς της να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές.

Παρόλο που η Google και άλλες εταιρείες όπως η Amazon και η Apple υποστηρίζουν ότι οι βοηθοί τους, συμπεριλαμβανομένων των Alexa και Siri, ακούν μόνο για εντολές και προσπάθειες μάρκετινγκ, η πραγματικότητα είναι ότι εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Εάν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας ή εισέλθουν στις έξυπνες συσκευές σας, θα μπορούσαν να ακούσουν τις τηλεφωνικές καταγραφές και να κλέψουν πληροφορίες από τα αποθηκευμένα δεδομένα της Google.

Άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προστατευτείτε περιλαμβάνουν την επαλήθευση των εφαρμογών που κατεβάζετε για να βεβαιωθείτε ότι προέρχονται από επίσημα καταστήματα και όχι από τρίτους που μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και την αναθεώρηση των δικαιωμάτων των εφαρμογών για να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας.

Πηγή: foxreport.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies-2.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις στις Πανελλήνιες 2024 των ΕΠΑΛ, από το Φροντιστήριο Νέα Παιδεία - Παλαιό Φάληρο
Πανελλήνιες 2024: Ενδεικτικές απαντήσεις στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
πανελληνιες
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή
«Γι’ άλλη μία φορά, η επιστήμη της Φυσικής παρουσιάζεται με απόλυτα στρεβλή εικόνα, αφού όλα τα θέματα αναφέρονται σε ένα παράλληλο σύμπαν, που δεν...
Φυσική: Αξιολόγηση θεμάτων και θεματοδοτών/τριών στις Πανελλήνιες, ζητούν καθηγητές για τα θέματα «υπερπαραγωγή