Πρύτανης πανεπιστημίου της Γλασκώβης
«Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία» - Θα απευθυνόταν στη γαλλική Γερουσία για να περιγράψει την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα

Το Βερολίνο ενεργοποίησε απαγόρευση εισόδου σε στη ζώνη Σένγκεν σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, δρος Γασάν Αμπού Σίταχ, ο οποίος επρόκειτο να απευθυνθεί στη γαλλική Γερουσία για να περιγράψει την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα.

Έτσι, ο πρύτανης αναγκάστηκε να επιστρέψει από το αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού στο Λονδίνο χωρίς να μπορέσει να εισέλθει στο γαλλικό έδαφος.

«Βρίσκομαι στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ. Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία. Πρόκειται να απευθυνθώ σήμερα στην γαλλική Γερουσία», έγραψε στο Χ. «Λένε ότι οι Γερμανοί απαγόρευσαν την είσοδό μου στην Ευρώπη για έναν χρόνο».

Αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε στο AFP ότι η εντολή απαγόρευσης εισόδου στην ζώνη Σένγκεν εκδόθηκε από τη Γερμανία και εμπόδισε την είσοδό του στο Παρίσι. Τελικά, επιβιβάστηκε αργά το απόγευμα σε πτήση για το Λονδίνο, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Στα μέσα του Απριλίου, το Βερολίνο απαγόρευσε την είσοδο στην Γερμανία στον Γασάν Αμπού Σίταχ, όπως και στον Γιάννη Βαρουφάκη. Και οι δύο συμμετείχαν σε «Παλαιστινιακό Συνέδριο» στο Βερολίνο, τις εργασίες του οποίου διέκοψε η γερμανική αστυνομία μία ώρα μετά την έναρξή τους.

Όταν ρωτήθηκαν για το θέμα του Γιάνη Βαρουφάκη, οι γερμανικές αρχές δικαιολόγησαν την απαγόρευση με την αιτιολογία της «παρεμπόδισης κάθε αντισημιτικής και αντιισραηλινής προπαγάνδας».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε την ίδια ημέρα στο Χ, ο Γασάν Αμπού Σίταχ είχε δηλώσει ότι του απαγορεύθηκε η είσοδος στην Γερμανία για «ολόκληρο τον Απρίλιο». Κατήγγειλε επίσης «την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης στην Γερμανίας», μία χώρα «συνεργό (του ισραηλινού στρατού) που φιμώνει τους μάρτυρες της γενοκτονίας» στην Γάζα.

Ο δρ Γασάν Αμπού Σίταχ πέρασε 43 ημέρες στην Γάζα παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες, κυρίως στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Επρόκειτο να συμμετάσχει σε συμπόσιο στην γαλλική Γερουσία που οργάνωσε η οικολόγος γερουσιαστής Ρεμόντ Πονσέ Μονζ.

«Σκανδαλώδες, @GhassanAbuSitt1 πλαστικός χειρουργός με υπηρεσία στην #Γάζα εμποδίζεται να συμμετάσχει σε συμπόσιο στην @γερουσία», έγραψε στο Χ ο Γκιγιόμ Γκοντάρ, πρόεδρος της ομάδας των Οικολόγων στην Γερουσία.

Οι οργανωτές του συμποσίου απευθύνθηκαν στα γραφεία του γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και του υπουργού Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με γαλλική κυβερνητική πηγή, αν υπάρξει σήμα για απαγόρευση εισόδου στο σύστημα ενημέρωσης Σένγκεν από μία χώρα μέλος για ένα πρόσωπο, δεν του επιτρέπεται η είσοδος σε καμία χώρα της ζώνης Σένγκεν.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kathigites
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν τον οριζόμενο χρόνο υπηρεσίας
Πότε και πόσο μειώνεται το ωράριο των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν τον οριζόμενο χρόνο υπηρεσίας
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν τον οριζόμενο χρόνο υπηρεσίας
nipiagogeio
Αντιδράσεις γονέων για ελλείψεις σε ψυχολόγους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αγίας Παρασκευής
Παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυση της εκπαίδευσης, λιγότερο από το 35% των αναγκών παράλληλης στήριξης έχει καλυφθεί, αφήνοντας δεκάδες παιδιά χωρίς...
Αντιδράσεις γονέων για ελλείψεις σε ψυχολόγους και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αγίας Παρασκευής
sintaksei.jpeg
Η δύσκολη «εξίσωση» στις συντάξεις χηρείας: Τρία σενάρια για μειώσεις και αναδρομικά
Μείωση έως 50% στις συντάξεις χηρείας, επιστροφές αναδρομικών και κοινωνικές αντιδράσεις: Το κυβερνητικό σχέδιο που προκαλεί αναταραχή σε 100.000...
Η δύσκολη «εξίσωση» στις συντάξεις χηρείας: Τρία σενάρια για μειώσεις και αναδρομικά
tiropitakia
Τηγανητές τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο
Ζεστές, τραγανές και γεμάτες γεύση, οι τηγανητές τυρόπιτες με σπιτική ζύμη και ανάμεικτα λευκά τυριά αποτελούν ένα εύκολο σνακ για όλη την οικογένεια
Τηγανητές τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο