Ο 15χρονος ήρωας μουσουλμάνος μαθητής που έσωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους
Τιμήθηκαν από το σχολείο τους

Δύο 15χρονοι μαθητές, που βοήθησαν δεκάδες ανθρώπους να διαφύγουν από την αίθουσα συναυλιών, όπου συνέβη η τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 137 νεκρούς κοντά στη Μόσχα, τιμήθηκαν σήμερα από το σχολείο τους.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ και ο Αρτιόμ Ντονσκόφ, ηλικίας 15 ετών, συμμαθητές, έλαβαν ως επιβράβευση του ηρωισμού τους φορητούς υπολογιστές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Καθώς εργάζονταν στα βεστιάρια του Crocus City Hall, επέδειξαν παραδειγματική ψυχραιμία, συνοδεύοντας προς την έξοδο ομάδες θεατών.

Σε πλάνα που καταγράφηκαν με τη βοήθεια κινητού τηλεφώνου διακρίνεται ο Ισλάμ Καλίλοφ να τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση από μια σειρά δεκάδων πανικόβλητων ανθρώπων. «Όλοι από εκεί!», φωνάζει επανειλημμένα.

«Για να πούμε την αλήθεια, φοβήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε στο ρωσικό ραδιοφωνικό δίκτυο BFM, προσθέτοντας πως επιβεβαίωσε πως κανείς δεν είχε μείνει πίσω προτού φύγει κι ο ίδιος από τον τόπο της τραγωδίας.

«Μας είχαν δείξει πού να στέλνουμε τον κόσμο σε περίπτωση κάποιου συμβάντος. Γνώριζα πού να τους οδηγήσω για να είναι ασφαλείς», εξήγησε ο ίδιος.

Ο συμμαθητής του Αρτιόμ Ντονσκόφ συνόδευσε μια άλλη ομάδα ανθρώπων που αναζητούσε έξοδο διαφυγής από το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο είχε ήδη πιάσει φωτιά.

Ο Ισλάμ Καλίλοφ αναμένεται επίσης να τιμηθεί την 29η Μαρτίου από την Ένωση Μουσουλμάνων της Ρωσίας, μια σημαντική θρησκευτική οργάνωση, υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Έπεσε πάνω σε τρομοκράτη

Ένας ακόμη ήρωας είναι ένας θεατής που πήγε στη συναυλία με τη σύζυγό του και ο οποίος κατάφερε με τα γυμνά του χέρια να αφοπλίσει έναν από τους δράστες, μπροστά σε πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτός ο άνδρας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το ονοματεπώνυμό του, δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι πήδηξε πάνω σε έναν από τους δράστες της επίθεσης, ενώ εκείνος γέμιζε ξανά το όπλο του και άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι μαζί με έναν άλλο άνδρα, που έσπευσε να τον βοηθήσει.

Επιπλέον, ένα μέλος της ασφάλειας περιέγραψε στο μέσο Izvestia ότι μπλόκαρε, μαζί με άλλους τρεις άνδρες, μια πόρτα σε έναν διάδρομο, στην οποία πυροβολούσε ένας από τους δράστες, όλα αυτά για να επιτρέψει σε μια ομάδα ανθρώπων που συνόδευε να φύγουν από το σημείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άννα Στρατινάκη
Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη που παραιτήθηκε - Το Βιογραφικό της
Ενώ ξετυλίγεται η υπόθεση ΓΣΕΕ - Παναγόπουλου η Άννα Στρατινάκη παραιτείται Άννα Στρατινάκη από τη θέση της υποδιοικήτριας της Ανεξάρτητης Αρχής...
Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη που παραιτήθηκε - Το Βιογραφικό της
λεοφωρείο 040
Μόνιμες προσλήψεις 2026 σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ – Θέσεις ΙΔΑΧ
Νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού φέρνει ο Προγραμματισμός Προσλήψεων 2026, με έμφαση σε οδηγούς, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη για τη βελτίωση των...
Μόνιμες προσλήψεις 2026 σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ – Θέσεις ΙΔΑΧ
συνταξιούχοι
Νωρίτερα οι συντάξεις Μαρτίου λόγω Καθαράς Δευτέρας – Το νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών
Επισπεύδονται οι καταβολές από τον e-ΕΦΚΑ – Πότε θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι
Νωρίτερα οι συντάξεις Μαρτίου λόγω Καθαράς Δευτέρας – Το νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών
ZAXARAKH
Σοφία Ζαχαράκη: Αναβαθμίζουμε την Ειδική Αγωγή με μόνιμο προσωπικό, νέα εργαλεία και νέα φιλοσοφία
Ομιλία της Υπουργού Παιδείας σε ημερίδα για την Ειδική Αγωγή στην Ερμιονίδα – Παρουσία και στα εγκαίνια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κρανιδίου 
Σοφία Ζαχαράκη: Αναβαθμίζουμε την Ειδική Αγωγή με μόνιμο προσωπικό, νέα εργαλεία και νέα φιλοσοφία