Πανικόβλητος ο συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση
Μακελειό στη Μόσχα: Έφτασαν τους 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Βίντεο από την ανάκριση ατόμου που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο σε προάστιο της Μόσχας κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, έπειτα από τη δημοσιοποίησή του μέσω Telegram από την αρχισυντάκτρια του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, που νωρίτερα έκανε λόγο για 143 νεκρούς.

Σε σχόλια που της αποδίδονται, η Σιμονιάν επιχειρεί να αποσυνδέσει το τρομοκρατικό χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας πως «γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα των δραστών, έχουμε δει τα πρόσωπά τους και μάθει για όσα “κελαηδούν” κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αμέσως γίνεται φανερό γιατί χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εν χορώ ότι πρόκειται για χτύπημα του ISIS. Δεν πρόκειται για το ISIS και οι δράστες επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πειστεί η ηλίθια παγκόσμια κοινότητα».

Και συνεχίζει η αρχισυντάκτρια του Russia Today, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι ISIS. Αυτοί είναι Ουκρανοί. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα αρκετών άλλων», ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε και μέρος των απαντήσεων που έδωσε γονατιστός ο συλληφθείς στις ρωσικές αρχές κατά την ανάκρισή του.

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, πως αυτοί που τον στρατολόγησαν, του έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στην αίθουσα του συναυλιακού χώρου, ενώ είχε φροντίσει να πάρει προκαταβολικά – μέσω τραπεζικής κάρτας – τα μισά από αυτά. Παράλληλα, ανέφερε πως έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, στις 4 Μαρτίου. Όταν ρωτήθηκε για την τραπεζική κάρτα, είπε πως την έχασε κάπου στο δάσος, όταν προσπάθησε να διαφύγει, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα άτομα που τον στρατολόγησαν, είπε πως δέχτηκε κάποιες ανώνυμες πληροφορίες μέσω Telegram για το σημείο στο οποίο θα έβρισκε τα όπλα.

Υπενθυμίζεται πως το όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα λευκό Renault, εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεφτ
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
Η έκθεση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δράσης για τη διευκόλυνση των συλλογικών συμβάσεων, με στόχο την αύξηση των αμοιβών
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
κασσελακης τζακρη
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
Γκάφα από την Θεοδώρα Τζάκρη καθώς σχολίαζε την παρουσία Φάμελλου - Χαρίτση στον εξώστη του Παλλάς για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
καλορι
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
Ένα σχολείο στο κρύο - Η καθημερινότητα μαθητών στη Χίο
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
taksi
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό
Στα άκρα η αντιπαράθεση για το μέλλον του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό