Πανικόβλητος ο συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση
Μακελειό στη Μόσχα: Έφτασαν τους 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση

Βίντεο από την ανάκριση ατόμου που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο σε προάστιο της Μόσχας κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, έπειτα από τη δημοσιοποίησή του μέσω Telegram από την αρχισυντάκτρια του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, που νωρίτερα έκανε λόγο για 143 νεκρούς.

Σε σχόλια που της αποδίδονται, η Σιμονιάν επιχειρεί να αποσυνδέσει το τρομοκρατικό χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας πως «γνωρίζουμε ήδη τα ονόματα των δραστών, έχουμε δει τα πρόσωπά τους και μάθει για όσα “κελαηδούν” κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Αμέσως γίνεται φανερό γιατί χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εν χορώ ότι πρόκειται για χτύπημα του ISIS. Δεν πρόκειται για το ISIS και οι δράστες επιλέγονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πειστεί η ηλίθια παγκόσμια κοινότητα».

Και συνεχίζει η αρχισυντάκτρια του Russia Today, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι ISIS. Αυτοί είναι Ουκρανοί. Πρόκειται για μια καλά συντονισμένη ομάδα αρκετών άλλων», ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε και μέρος των απαντήσεων που έδωσε γονατιστός ο συλληφθείς στις ρωσικές αρχές κατά την ανάκρισή του.

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, πως αυτοί που τον στρατολόγησαν, του έταξαν μισό εκατομμύριο ρούβλια για να σκοτώσει όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονταν στην αίθουσα του συναυλιακού χώρου, ενώ είχε φροντίσει να πάρει προκαταβολικά – μέσω τραπεζικής κάρτας – τα μισά από αυτά. Παράλληλα, ανέφερε πως έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, στις 4 Μαρτίου. Όταν ρωτήθηκε για την τραπεζική κάρτα, είπε πως την έχασε κάπου στο δάσος, όταν προσπάθησε να διαφύγει, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα άτομα που τον στρατολόγησαν, είπε πως δέχτηκε κάποιες ανώνυμες πληροφορίες μέσω Telegram για το σημείο στο οποίο θα έβρισκε τα όπλα.

Υπενθυμίζεται πως το όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα λευκό Renault, εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Δυναμική κινητοποίηση στη Δ’ Αθήνας: Γονείς και εκπαιδευτικοί ενώνουν τη φωνή τους
Κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή πειθαρχικές διαδικασίες σε εκπαιδευτικούς
Δυναμική κινητοποίηση στη Δ’ Αθήνας: Γονείς και εκπαιδευτικοί ενώνουν τη φωνή τους
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης παρέστη η Υπουργός Παιδείας
ΕΟΚΑ: Μήνυμα ιστορικής μνήμης από τη Σοφία Ζαχαράκη – Εκδηλώσεις στα σχολεία για την 1η Απριλίου
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ) στο 1ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης παρέστη η...
ΕΟΚΑ: Μήνυμα ιστορικής μνήμης από τη Σοφία Ζαχαράκη – Εκδηλώσεις στα σχολεία για την 1η Απριλίου
οιελε
ΟΙΕΛΕ: Καταγγελία για προσβλητική στάση σε βάρος ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας
Έντονες αντιδράσεις για δηλώσεις που μεταθέτουν ευθύνες στους εργαζόμενους και αμφισβητούν την αναγνώριση προϋπηρεσίας
ΟΙΕΛΕ: Καταγγελία για προσβλητική στάση σε βάρος ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας