φιδι
Το νησί αυτό φιλοξενεί 4.000 θανατηφόρα φίδια

Στις ακτές της νότιας Βραζιλίας βρίσκεται το νησί Queimada Grande, γνωστό ως «νησί των φιδιών». Σε έκταση μόλις 106 στρεμμάτων, αυτό το βραχώδες νησί φιλοξενεί 2.000 έως 4.000 εξαιρετικά δηλητηριώδεις χρυσές οχιές (Bothrops insularis).

Σύμφωνα με το BBC, τα φίδια αυτά παγιδεύτηκαν εκεί πριν από περίπου 11.000 χρόνια, στο τέλος της εποχής των παγετώνων, όταν η άνοδος της στάθμης της θάλασσας τα απέκοψε από την ηπειρωτική χώρα.

Η χρυσή οχιά ζει μόνο στο συγκεκριμένο νησί, αρκετά χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας.

Ενώ τρώει κυρίως πουλιά, το ισχυρό της δηλητήριο θεωρείται θανατηφόρο για τον άνθρωπο και μπορεί να σας σκοτώσει μέσα σε μόλις μία ώρα. Ετσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νησί είναι ακατοίκητο (από ανθρώπους) και το Ναυτικό της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει την προσέγγιση στους επισκέπτες, εκτός από εγκεκριμένες επιστημονικές αποστολές. Αυτό γίνεται τόσο για την προστασία των φιδιών όσο και για την προστασία των ανυποψίαστων τουριστών.

Το δηλητήριο της χρυσής οχιάς είναι ταχείας δράσης και προκαλεί μια σειρά από τρομακτικά συμπτώματα, από νεφρική ανεπάρκεια έως εσωτερική αιμορραγία και καταστροφή των ιστών.

Ωστόσο, αυτές οι θανατηφόρες ιδιότητες έχουν ωθήσει ορισμένους ερευνητές να διερευνήσουν το δηλητήριο για φαρμακευτικές χρήσεις, όπως η θεραπεία καρδιακών παθήσεων και θρόμβων στο αίμα.

Τέλος, αν ποτέ βρεθείτε αποκλεισμένοι στο νησί των φιδιών, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα δάση και να μείνετε στη βραχώδη ακτή, όπου είναι απίθανο να πέσετε πάνω σε μια χρυσή οχιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;
Σε λιγότερο από δύο μήνες  διεξάγονται οι ευρωεκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων ανεβάζουν στροφές, ανακοινώνουν υποψηφίους  και προετοιμάζονται...
Ευρωεκλογές: Για ποια Ευρώπη;