Βιβλιοθήκη
Έκλεισε μεγάλο βιβλιοπωλείο, αφού επέτρεψε σε γυναίκες να μπουν χωρίς χιτζάμπ

«Λουκέτο» έβαλαν οι αρχές σε ένα σημαντικό βιβλιοπωλείο στην Τεχεράνη, στο Ιράν, επειδή απέτυχε να εφαρμόσει τον κανονισμό για την υποχρεωτική μαντίλα για ορισμένες από τις γυναίκες πελάτισσές του.

Η δημόσια αρχή του Ιράν δήλωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι ο μεγάλος εκδοτικός οίκος Saless είχε διαπράξει παραβιάσεις, αναγκάζοντάς τον να κλείσει αμέσως το βιβλιοπωλείο, ανακοίνωσε η Saless στον λογαριασμό της στο Instagram.

Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη καταστολή από τις ιρανικές αρχές σε δημόσιους, εμπορικούς και τουριστικούς χώρους, εκατοντάδες από τους οποίους έχουν κλείσει πρόσφατα, καθώς οι αρχές το αποκαλούν παραβίαση των κανονισμών για το χιτζάμπ.

Έκλεισε σημαντικό βιβλιοπωλείο στο Ιράν

Η οργή για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα την καταπίεση των γυναικών, έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν η 22χρονη Mahsa Amini πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση της αστυνομίας.

Ο νόμος για το χιτζάμπ, αναγκάζει γυναίκες και κορίτσια άνω των 9 ετών να καλύπτουν το κεφάλι τους όταν βγαίνουν από το σπίτι.

Ενώ οι διαμαρτυρίες έχουν καταλαγιάσει, η αντίθεση στο χιτζάμπ παραμένει ισχυρή επειδή θεωρείται πλέον σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών από το κράτος και θανάσιμος πόλεμος κατά της κοινωνίας.

Η εκστρατεία κατά του νόμου για το χιτζάμπ έχει αυξηθεί τόσο πολύ που ο Abdolhossein Khosropanah, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου της Πολιτιστικής Επανάστασης, παραδέχτηκε πέρυσι ότι ενώ οι γυναίκες που παραβιάζουν το νόμο για το χιτζάμπ πρέπει τεχνικά να συλλαμβάνονται, ο μεγάλος αριθμός των γυναικών καθιστά ανέφικτη τη μαζική κράτηση τους.

Ωστόσο, οι αρχές συνέχισαν να κλείνουν επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφετέριες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και φαρμακεία, λόγω της αποτυχίας των ιδιοκτητών ή των διαχειριστών να επιβάλουν τη χρήση μαντίλας στο χώρο εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο