iran
Η Αρμίτα Γκεραβάντ νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού κατέρρευσε όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με τη λεγόμενη «αστυνομία ηθικής»

Ένα νέο περιστατικό, αυτή τη φορά με μια 16χρονη κοπέλα η οποία δεν φορούσε χιτζάμπ, έλαβε χώρα στο μετρό της Τεχεράνης. Η Αρμίτα Γκεραβάντ νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού κατέρρευσε όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με τη λεγόμενη «αστυνομία ηθικής».

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι η 16χρονη λιποθύμησε λόγω πτώσης της αρτηριακής πίεσης και έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα που σύμφωνα με τις ίδιες, τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό τους. Ωστόσο, το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού μάρτυρες και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίζονται ότι το κορίτσι κατέρρευσε αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με πράκτορες επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ.

Πλάνα από το κύκλωμα ασφαλείας CCTV που κοινοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA δείχνουν την Αρμίτα, χωρίς να φοράει χιτζάμπ συνοδευόμενη από δύο φίλες να περπατούν προς το τρένο από την πλατφόρμα του μετρό. Μόλις μπήκαν στο συρμό, ένα από τα κορίτσια φαίνεται να κάνει αμέσως πίσω και να βγαίνει από αυτό, σκύβοντας προς τα κάτω, ενώ στη συνέχεια ένα άλλο κορίτσι σύρεται αναίσθητο από τους επιβάτες.

Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι αμέσως μετά την είσοδο της Αρμίτα στο συρμό, μια γυναίκα από την αστυνομία ηθικής άρχισε να της φωνάζει επειδή δεν φορούσε μαντίλα. «Η γυναίκα με το τσαντόρ ούρλιαξε ρωτώντας τη γιατί δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι της», είπε ο μάρτυρας στην Guardian. «Η Αρμίτα της είπε τότε 'Σας ζητώ να βγάλετε τη μαντίλα σας; Γιατί μου ζητάτε να φορέσω μια;' Η διαμάχη τους στη συνέχεια έγινε βίαιη. Η γυναίκα επιτέθηκε σωματικά στην Αρμίτα και… την έσπρωξε βίαια».

Ένας άλλος μάρτυρας είπε ότι η Αρμίτα είχε ακόμα τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο έδαφος.

Τα κρατικά κανάλια δεν έδειξαν κανένα πλάνο από το εσωτερικό του τρένου. Οι περισσότεροι συρμοί τρένων στο μετρό της Τεχεράνης διαθέτουν πολλές κάμερες CCTV, οι οποίες είναι ορατές από το προσωπικό ασφαλείας.

Μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης ζήτησαν να δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, υποστηρίζοντας ότι από αυτό που δημοσιεύτηκε λείπουν τουλάχιστον 100 δευτερόλεπτα.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw είπε ότι η μητέρα της Αρμίτα, Σαχίν Αχμαντί συνελήφθη την Τετάρτη και είναι άγνωστο το που βρίσκεται. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim αρνήθηκε τον ισχυρισμό, ο οποίος δεν μπορούσε να επαληθευτεί.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

metatheseis
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Η "ακτινογραφία" των μορίων στην Πρωτοβάθμια (Πίνακες)
Αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή με τις βάσεις του τελευταίου μετατιθέμενου και οι ροές εισερχομένων-εξερχομένων
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2026: Η "ακτινογραφία" των μορίων στην Πρωτοβάθμια (Πίνακες)
amfitheatro.jpg
Κατατακτήριες εξετάσεις: Η αναδρομική επιβολή βάσης εισαγωγής (10) σε κάθε μάθημα δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε μαζικούς αποκλεισμούς
Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα έπρεπε να είναι μια γέφυρα. Αντί γι’ αυτό, για πολλούς έγιναν ένας τοίχος.
Κατατακτήριες εξετάσεις: Η αναδρομική επιβολή βάσης εισαγωγής (10) σε κάθε μάθημα δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε μαζικούς αποκλεισμούς
καθηγητές
Σχολεία: «Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους μεγάλους, αλλά πάντα τους μιμούνται.»
Πίσω από κάθε τάξη, πίσω από κάθε κουδούνι που χτυπά, υπάρχει ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να σταθεί όρθιος μέσα σε ένα περιβάλλον όλο...
Σχολεία: «Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους μεγάλους, αλλά πάντα τους μιμούνται.»