Κόσμος

Κίνα: Φωτιά σε σχολείο - Τη ζωή τους έχασαν 13 μαθητές

ΟΑΕΔ: Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 13 μαθητές

Φωτιά ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου στην Κίνα.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 μαθητές και να τραυματιστεί ένας ακόμα, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η φωτιά

«Στις 23:00 χθες (σ.σ. τοπική ώρα), η τοπική υπηρεσία της πυροσβεστικής ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς στον κοιτώνα του σχολείου Γινγκτσάι στο χωριό Γιανσανπού», ανέφερε το πρακτορείο China News Service επικαλούμενο τις αρχές. Αναφορικά με τον τραυματία, αυτός διακομίστηκε σε νοσοκομείο σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση».

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Τελικά οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στις 23:38, ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας υπεύθυνος για την εκπαιδευτική δομή τέθηκε υπό κράτηση.

Το ιδιωτικό σχολείο Γινγκτσάι στην επαρχία Χενάν ιδρύθηκε πριν από δέκα και πλέον χρόνια. Σε αυτό φοιτούν παιδιά από κοντινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων με μαθησιακές δυσκολίες. Στον κοιτώνα αρρένων όπου ξέσπασε η φωτιά βρίσκονταν συνολικά 30 παιδιά. Επρόκειτο για κοιτώνα στον οποίο ήταν παιδιά της τρίτης τάξης, δηλαδή περίπου 9 ετών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος