Βρετανία: Επίθεση «βόμβα» από χάκερ στην πιο επικίνδυνη πυρηνική εγκατάσταση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εκεί βρίσκεται αποθηκευμένη η μεγαλύτερη ποσότητα πλουτωνίου στον κόσμο

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian ο πιο επικίνδυνος πυρηνικός σταθμός του Ηνωμένου Βασιλείου, το Sellafield, έχει παραβιαστεί από ομάδες χάκερς που συνδέονται στενά με τη Ρωσία και την Κίνα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η επίθεση των χάκερς και οι πιθανές συνέπειές της έχουν συστηματικά συγκαλυφθεί από το ανώτερο προσωπικό του τεράστιου χώρου πυρηνικών αποβλήτων και παροπλισμού, όπως διαπίστωσε η έρευνα.

Το ρεπορτάζ της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι οι Αρχές δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς παραβιάστηκαν για πρώτη φορά τα συστήματα πληροφορικής ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν το κακόβουλο λογισμικό έχει εξαλειφθεί.

Να σημειωθεί ότι στο πυρηνικό εργοστάσιο του Σέλαφιλντ είναι ακόμη αποθηκευμένη η μεγαλύτερη ποσότητα πλουτωνίου στον κόσμο, αλλά και τεράστιες ποσότητες αποβλήτων από το βρετανικό πυρηνικό πρόγραμμα με τον Guardian να χαρακτηρίζει τη μονάδα ως «την πιο τοξική πυρηνική εγκατάσταση στην Ευρώπη».

Ο σταθμός του Σέλαφιλντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στον κόσμο που λειτούργησε για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, σταμάτησε την παραγωγή το 2003.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανια
Η άδεια θέση στο θρανίο που ραγίζει καρδιές - Θρήνος για τον 17χρονο Κωνσταντίνο
Ένα παιδί που έφυγε πολύ νωρίς, αφήνοντας πίσω του την οικογένειά του και ένα σχολείο στη σιωπή και στο πένθος - Ένα σχολείο ντυμένο στα μαύρα -...
Η άδεια θέση στο θρανίο που ραγίζει καρδιές - Θρήνος για τον 17χρονο Κωνσταντίνο