Thumbnail
Η 26χρονη μητέρα πέθανε από αιμορραγία

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Μεξικό και συγκεκριμένα στην παραλία Mελάκε στην πολιτεία Χαλίσκο, όταν μία 26χρονη μητέρα, η Mαρία Φερνάντες Μαρτίνες Χιμένες έχασε τη ζωή της για να σώσει την κόρη της από τα σαγόνια καρχαρία.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται στην άμμο αφού τη βοήθησαν να βγει από το νερό, με τους θεατές να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την DailyMail.

Παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των διασωστών, πέθανε από απώλεια αίματος από το τεράστιο τραύμα που υπέστη από τον καρχαρία.

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό, με τις τοπικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Μαρία βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού, όταν συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Προειδοποίηση από τις αρχές

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν χθες (03/12) προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία, με εκείνους να αφήνουν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, ανέφεραν μετά το περιστατικό: «Οι αξιωματούχοι μας πραγματοποιούσαν δραστηριότητες υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κολύμβησης στον κόλπο όταν έλαβαν αναφορές ότι ένα άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την έξοδο από τη θάλασσα.

Όταν έφτασαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια γυναίκα που ήταν νεκρή με το ένα της πόδι ακρωτηριασμένο, προφανώς μετά από επίθεση καρχαρία».

Η τοπική κυβέρνηση του Cihuatlan είπε σε επόμενο μήνυμα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με pixeled στα πλάνα που φαίνεται να δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης: «Μετά το τρομερό περιστατικό σε μια από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε προληπτικά μέτρα απαγόρευσης της πρόσβασης στις παραλίες μέχρι νεοτέρας. Εργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις παραλίες μας».

Οι αρχές έκλεισαν προληπτικά τις παραλίες σε Mελάκε και Μπάρα ντε Ναβιδάδ για κολύμπι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιατρικη εκπα κυπρος
Πτυχίο Ιατρικής του ΕΚΠΑ μέσω Κύπρου: Νέο παράρτημα για Ελλαδίτες φοιτητές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και με δίδακτρα
Το νέο παράρτημα του ΕΚΠΑ θα έχει έδρα στη Λευκωσία και αρχικά θα περιλαμβάνει τέσσερις σχολές και οκτώ τμήματα σε Λευκωσία και Λάρνακα.
Πτυχίο Ιατρικής του ΕΚΠΑ μέσω Κύπρου: Νέο παράρτημα για Ελλαδίτες φοιτητές με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και με δίδακτρα
classroom_843785861_0.jpg
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία των Χανίων – Μαθητές χωρίς δασκάλους και κλειστά ολοήμερα
Έλλειψη εκπαιδευτικών, κλειστά ολοήμερα και ειδικά σχολεία χωρίς νοσηλευτές – Γονείς και μαθητές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις την Πέμπτη 6...
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία των Χανίων – Μαθητές χωρίς δασκάλους και κλειστά ολοήμερα