Thumbnail
Η 26χρονη μητέρα πέθανε από αιμορραγία

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Μεξικό και συγκεκριμένα στην παραλία Mελάκε στην πολιτεία Χαλίσκο, όταν μία 26χρονη μητέρα, η Mαρία Φερνάντες Μαρτίνες Χιμένες έχασε τη ζωή της για να σώσει την κόρη της από τα σαγόνια καρχαρία.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται στην άμμο αφού τη βοήθησαν να βγει από το νερό, με τους θεατές να φωνάζουν: «Έχασε το πόδι της» καθώς περίμεναν να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με την DailyMail.

Παρά τη γρήγορη ανταπόκριση των διασωστών, πέθανε από απώλεια αίματος από το τεράστιο τραύμα που υπέστη από τον καρχαρία.

Η κόρη της γλίτωσε από θαύμα τον τραυματισμό, με τις τοπικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Μαρία βοήθησε την κόρη της να σωθεί, τοποθετώντας την σε μια πλωτή πλατφόρμα παιχνιδιού, όταν συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο.

Προειδοποίηση από τις αρχές

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν χθες (03/12) προειδοποίηση, καλώντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νερό μετά την τραγωδία, με εκείνους να αφήνουν αργότερα λουλούδια για το θύμα σε έναν αυτοσχέδιο βωμό που είχε στηθεί στην παραλία στο σημείο όπου πέθανε.

Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, ανέφεραν μετά το περιστατικό: «Οι αξιωματούχοι μας πραγματοποιούσαν δραστηριότητες υποστήριξης κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κολύμβησης στον κόλπο όταν έλαβαν αναφορές ότι ένα άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την έξοδο από τη θάλασσα.

Όταν έφτασαν στην περιοχή ανακάλυψαν μια γυναίκα που ήταν νεκρή με το ένα της πόδι ακρωτηριασμένο, προφανώς μετά από επίθεση καρχαρία».

Η τοπική κυβέρνηση του Cihuatlan είπε σε επόμενο μήνυμα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με pixeled στα πλάνα που φαίνεται να δείχνει τις συνέπειες της επίθεσης: «Μετά το τρομερό περιστατικό σε μια από τις παραλίες μας, προτεραιότητά μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία όλων των πολιτών μας.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε προληπτικά μέτρα απαγόρευσης της πρόσβασης στις παραλίες μέχρι νεοτέρας. Εργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις παραλίες μας».

Οι αρχές έκλεισαν προληπτικά τις παραλίες σε Mελάκε και Μπάρα ντε Ναβιδάδ για κολύμπι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι κακοκαιρία
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν δικαιολογημένη απουσία αύριο λόγω της κακοκαιρίας
Η ενέργεια αυτή έρχεται ως προληπτικό μέτρο για την προστασία της ασφάλειας του προσωπικού, καθώς η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών...
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν δικαιολογημένη απουσία αύριο λόγω της κακοκαιρίας
Αγροτικά μπλόκα
Αγρότες: Αποχώρησαν με τα τρακτέρ από το μπλόκο των Μικροθηβών
Τις δυνατότητες διαφορετικών μορφών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες της Μαγνησίας, που αποχώρησαν από το μπλόκο των Μικροθηβών
Αγρότες: Αποχώρησαν με τα τρακτέρ από το μπλόκο των Μικροθηβών
γροι
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή
Η δήλωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Νουούκ, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν το νησί
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή