pnevmonia

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για το κύμα πνευμονίας που χτυπάει την Κίνα. Εκατοντάδες μικρά παιδιά και έφηβοι στην Κίνα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα νοσοκομεία με σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, όπως και στην ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα μυκοπλασματικής πνευμονίας ωστόσο, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Συγκεκριμένα οι λοιμώξεις από το βακτήριο Mycoplasma pneumoniae έχουν πάρει διαστάσεις «επιδημίας» στη Δανία, αν και η έξαρση ήταν αναμενόμενη. Αυξημένα κρούσματα και σε Ελβετία και Σουηδία.

Χαρακτηριστικά, το αμερικανικό CDC αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Δεν υπάρχει λόγος πανικού».

Τι αναφέρει για τη μυστηριώδη πνευμονία αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη,

«Για να μιλήσουμε για μία πανδημία θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εξελισσόμενο φαινόμενο στην Κίνα και από τα έως τώρα στοιχεία δεν μας ανησυχεί κάτι» τόνισε η κ. Αγαπηδάκη. μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN

«Μετά τον Covid έχουμε μία αυξανόμενη εγρήγορση στα θέματα αυτά, αλλά δεν πρέπει να είμαστε μεταξύ πανικού και εφησυχασμού. Να έχουμε ενημέρωση, να προστατευόμαστε, χωρίς πανικό» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «αν υπάρξει κάποιος λόγος να ενημερώσουμε περαιτέρω τους πολίτες, θα το κάνουμε αμέσως φυσικά».

Δείτε το βίντεο

Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε ακόμη ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε για την αύξηση των κρουσμάτων του ιού Κοξάκι, την οποία και χαρακτήρισε αναμενόμενη εξέλιξη.

Αναφερόμενη στο πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη τις πληροφορίες για νέα παθογόνα ή αύξηση κρουσμάτων σε γνωστές νόσους, είπε: «Ήταν κάτι πολύ τρομακτικό και σοβαρό αυτό που έζησε η ανθρωπότητα με τον Covid και για αυτό είναι λογικό να ανησυχούμε».

Προειδοποίησε ακόμη πως «θα έχουμε περισσότερες πανδημίες – αυτό δείχνουν τα στοιχεία για την κλιματική κρίση». Διαβεβαίωσε ωστόσο, πως «είμαστε και πιο έτοιμοι πλέον, θα έχουμε περισσότερα μέσα στη διάθεσή μας, για να επεμβαίνουμε στην πηγή του προβλήματος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Καλαντζής ( Γ.Γ. Θρησκευμάτων)
Γιώργος Καλαντζής (Γ.Γ. Θρησκευμάτων): «Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό στο Τέμενος Ξάνθης»
«Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τους μουσουλμάνους της» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας
Γιώργος Καλαντζής (Γ.Γ. Θρησκευμάτων): «Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό στο Τέμενος Ξάνθης»
Αεροπλανοφόρο ΗΠΑ
Ιράν: Προ των πυλών χτύπημα των ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι Patriot στα Χανιά
Παγκόσμιος τρόμος για ολοκληρωτικό πόλεμο μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ – Μαζική αποχώρηση διπλωματών από το Ισραήλ, σε θέση μάχης το αεροπλανοφόρο USS...
Ιράν: Προ των πυλών χτύπημα των ΗΠΑ - Ενεργοποιήθηκαν οι πύραυλοι Patriot στα Χανιά
Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Μύρινας στη Λήμνο
Λήμνος: Στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα οι μαθητές για τα Τέμπη
Εισαγγελέας στα σχολεία για τις κινητοποιήσεις των Τεμπών - «Δεν είναι εγκληματίες οι μαθητές» καταγγέλλουν ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικοί
Λήμνος: Στο «στόχαστρο» του Εισαγγελέα οι μαθητές για τα Τέμπη
Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές για τη νέα βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου
Οργή των Πρυτανικών Αρχών για τον βανδαλισμό: «Η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας αποτελεί κομμάτι της θεσμικής μνήμης του ΑΠΘ»
ΑΠΘ: Οι Πρυτανικές Αρχές για τη νέα βεβήλωση του Εβραϊκού Μνημείου