γαζα
Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται πεζή

Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και επεκτείνονται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας που ήδη έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τον Βορρά.

Τρόμο έχει προκαλέσει, το τελεσίγραφο που έδωσαν σήμερα (18/11) οι ισραηλινοί στρατιώτες, να εκκενωθεί το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα. Μάλιστα την εντολή την έδωσαν μέσα από μεγάφωνα με χρονικό περιθώριο «μίας ώρας», όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του AFP.

Αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AFP, 450 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ άλλοι προσπαθούν να απομακρυνθούν πεζή.

Σε νεότερη ενημέρωση από όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για εκκένωση, ο επικεφαλής εκτάκτων αναγκών μιλώντας στο Al Jazeera, ανέφερε ότι ο ίδιος και το υγειονομικό προσωπικό εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο.

Αυτό που αντικρύζουν έξω από τις εγκαταστάσεις του Αλ Σίφα είναι τρομακτικό, καθώς οι δρόμοι είναι γεμάτοι πτώματα ενώ πολλοί άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν βρίσκονται στο ύπαιθρο.

«Μία μεσαιωνική σπηλιά»

Ο Omar Zaqout δήλωσε ακόμα ότι η παροχή νερού στο Αλ Σίφα έχει διακοπεί για περισσότερο από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό που αποκάλεσε «απουσία υγιεινής και καθαριότητας».

«Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει διακοπεί για περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Τα βρέφη και τα νεογέννητα έχουν μείνει χωρίς οξυγόνο. Δεν είναι παρά μια μεσαιωνική σπηλιά», είπε.

Μάλιστα, αναφέρεται, ότι ο ισραηλινός στρατός δεν τους παρείχε καμία άλλη λύση, κανένα μέσο μεταφοράς, κανένα καύσιμο για τα ασθενοφόρα ή για κανένα αυτοκίνητο για να μεταφέρουν αυτούς τους ασθενείς, τα πρόωρα μωρά, τις εκτοπισμένες οικογένειες στο νότο, όπως διατάχθηκαν να κάνουν.

Όταν συνέβη το ίδιο περιστατικό με το νοσοκομείο αλ-Κουντς, ο γιατρός Μπασάρ Μουράντ ζήτησε πολλές φορές από τον ισραηλινό στρατό να παράσχει ασθενοφόρα, μεταφορικά μέσα, να παράσχει τουλάχιστον καύσιμα ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία για τη μεταφορά των ασθενών, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον ισραηλινό στρατό- τους διέταξε να μεταφέρουν τους ασθενείς με τα πόδια.

Οι γιατροί στο τέλος, έπρεπε να εκκενώσουν αυτούς τους ασθενείς σε νοσοκομειακά κρεβάτια και να τους σπρώξουν μέσα από τους δρόμους στην άλλη πλευρά.

Αλλά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, η κατάσταση είναι διαφορετική επειδή υπάρχουν πολύ περισσότεροι ασθενείς. Σύμφωνα με τις ιατρικές μας πηγές, οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δεν μπορούν να κάνουν το ταξίδι με τα κρεβάτια προς το νότο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουζίνα
Προσοχή: Ποιο αντικείμενο στην κουζίνα σας μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται υπάρχει ένα αντικείμενο στην κουζίνα σας που δεν είναι φαγώσιμο αλλά μπορεί να σας κάνει να πάθετε τροφική...
Προσοχή: Ποιο αντικείμενο στην κουζίνα σας μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση