Χτύπησαν, βίασαν και έδεσαν 22χρονο στην φυλακή λίγο πριν απελευθερωθεί
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
O 22χρονος είχε απαχθεί και βιαστεί ή «δεθεί, ξυλοκοπηθεί για δύο έως τρεις ημέρες» από άλλο κρατούμενο

Ένας τρόφιμος σε φυλακή της Αλαμπάμα των ΗΠΑ πέθανε μετά από ξυλοδαρμό, βασανισμό και σεξουαλική επίθεση στη φυλακή, μόλις δύο εβδομάδες πριν αποφυλακιστεί, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο Ντάνιελ Ουίλιαμς, ένας 22χρονος πατέρας δύο μικρών παιδιών, ετοιμαζόταν να αποφυλακιστεί αφού είχε εκτίσει την ποινή του ενός έτους για κλοπή. Ωστόσο βρέθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Έχει μεταφερθεί στις 22 Οκτωβρίου στο Σωφρονιστικό Κέντρο Staton. Δύο εβδομάδες μετά πέθανε στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην εφημερίδα The Post.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Αλαμπάμα επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του προήλθε από επίθεση άλλων κρατουμένων. Ωστόσο, η οικογένεια του 22χρονου ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκαν για την κατάσταση του 3 ημέρες αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Επιπλέον ο δεσμοφύλακας, Joseph Headley φέρεται να υποστήριξε ότι η αιτία της νοσηλείας του 22χρονου ήταν η υπερβολική δόση ναρκωτικών.

«Μίλησα με τον αρχιφύλακα, είπε προφανώς ότι πρόκειται για υπερβολική δόση ναρκωτικών», είπε η θετή μητέρα του Ουίλιαμς, Τέιλορ Μπόστικ. Η οικογένεια υπέθεσε ότι ο 22χρονος είχε πάρει κάποιες άσχημες ναρκωτικές ουσίες.

«Και όταν πήγαμε να τον δούμε, ήταν χτυπημένος και μελανιασμένος και μπορείς να καταλάβεις πού ήταν δεμένα τα χέρια του. Εννοώ, μπορείτε να πείτε ότι προφανώς δεν πρόκειται για υπερβολική δόση ναρκωτικών», είπε η Τέιλορ Μπόστικ.

Τότε η οικογένεια ενημέρωσε τον αρχιφύλακα ότι ο νεαρός είχε πεθάνει προφανώς μετά από επίθεση. «Και το μόνο που μπορούσε να πει μετά από αυτό ήταν ότι είναι υπό έρευνα», ανέφερε η θετή μητέρα του 22χρονου.

Τελικά η οικογένεια έμαθε ότι ο 22χρονος είχε απαχθεί και βιαστεί ή «δεθεί, ξυλοκοπηθεί για δύο έως τρεις ημέρες» από άλλο κρατούμενο, σύμφωνα με πηγές της φυλακής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτού του είδους τα φαινόμενα βίας δεν ήταν ασυνήθιστα στην συγκεκριμένη φυλακή.

Η οικογένεια του πήρε την απόφαση να τον βγάλει από την μηχανική υποστήριξη και ο 22χρονος πέθανε στις 9 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στη Χημεία των ΓΕΛ
Παράλληλη στήριξη, ειδική αγωγή
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
Παράλληλη Στήριξη σε τροχιά ανατροπής – Τι σημαίνει η μεταφορά στα Τμήματα Ένταξης
Παράλληλη Στήριξη: Περισσότερα Τμήματα Ένταξης, λιγότεροι εκπαιδευτικοί – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς
Οδηγίες για Μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Φορείς Ανώτατης Εκπαίδευσης
Μετατάξεις εκπαιδευτικών: «Άνοιγμα» για αποσπασμένους πενταετίας σε ΑΕΙ και εποπτευόμενους φορείς