Θηλυκή κροκόδειλος έμεινε έγκυος μόνη της, το εντυπωσιακό φαινόμενο της «παρθενογένεσης»
Unsplash
Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφος δήλωσε ότι στην προσπάθειά του να επιβιώσει, δάγκωσε το μάτι του κροκόδειλου κι έτσι σώθηκε

Ο κτηνοτρόφος Κόλιν Ντέβερο πέρασε έναν μήνα στο νοσοκομείο, μετά το δάγκωμα που δέχτηκε από κροκόδειλο του αλμυρού νερού ύψους 3,2 μέτρων στη βόρεια Αυστραλία.

Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφος δήλωσε στο ABC News ότι στην προσπάθειά του να επιβιώσει, δάγκωσε το μάτι του κροκόδειλου κι έτσι σώθηκε.

Η δοκιμασία του ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, αφού σταμάτησε σε μια λίμνη, ενώ ταξίδευε για να κατασκευάσει περίφραξη κοντά στον ποταμό Φίνις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Ντέβερο παρατήρησε ψάρια να κολυμπούν στη μέση της λίμνης. Τη στιγμή που πήγε να απομακρυνθεί, ο κροκόδειλος τον άρπαξε από το δεξί του πόδι, τον ταρακούνησε πέρα-δώθε σαν «κουρέλι» και τον τράβηξε στο νερό.

Μέσα στην αγωνία του, προσπάθησε πρώτα να κλωτσήσει τον κροκόδειλο στα πλευρά με το άλλο του πόδι, προτού βρει την ευκαιρία να τον δαγκώσει. «Ήμουν σε τόσο δύσκολη θέση, αλλά κατά λάθος τα δόντια μου έπιασαν το βλέφαρό του. Ήταν αρκετά χοντρό, σαν να κρατιόταν από δέρμα, αλλά τράβηξα πίσω το βλέφαρο του και με άφησε».

Μετά, όπως είπε, πήδηξε μακριά και έτρεξε στο αυτοκίνητό του. Ο κροκόδειλος τον κυνήγησε για λίγο, ίσως τέσσερα μέτρα, αλλά μετά σταμάτησε.

Ο Ντέβερο χρησιμοποίησε μια πετσέτα και κάποιο σχοινί για να σταματήσει την αιμορραγία στο πόδι του, όπως είπε, προτού φτάσει ο αδελφός του και τον οδηγήσει 130 χιλιόμετρα βόρεια στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Ντάργουιν.

«Αν ο κροκόδειλος με είχε δαγκώσει κάπου αλλού, θα ήταν διαφορετικά», είπε ο ίδιος. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω αυτό που κάνω, περιφερόμουν πολύ καιρό σε αυτή τη βαλτώδη περιοχή για να φτιάχνω φράχτες, αλλά αυτό που έγινε μου άνοιξε τα μάτια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι κροκόδειλοι προστατεύονται από τον νόμο, καθώς παρουσιάζουν τεράστιο επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον καθώς και πολύτιμο τουριστικό αξιοθέατο.

Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου συνέβη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στον ποταμό Κένεντι στη χερσόνησο Κέιπ Γιορκ, στο Κουίνσλαντ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανό σε σχολείο για στήριξη διευθυντή
Ηλίας Λούμος: Καθολικό «μπλόκο» γονέων και εκπαιδευτικών στην πειθαρχική δίωξη του Διευθυντή στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου
Ομόφωνο "όχι" 24 Συλλόγων Γονέων στην καρατόμηση του Διευθυντή - Ζητούν "λουκέτο" στο σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις 3 Απριλίου
Ηλίας Λούμος: Καθολικό «μπλόκο» γονέων και εκπαιδευτικών στην πειθαρχική δίωξη του Διευθυντή στο 1ο ΓΕΛ Παπάγου
γαυδος
Γαύδος: Αποκλείστηκαν οι μαθητές από την Αθήνα που παρέλασαν για την 25η Μαρτίου
Παραμένει άγνωστο το πότε οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοικές για να μπορέσουν μαθητές και γονείς να επιστρέψουν στην Αθήνα
Γαύδος: Αποκλείστηκαν οι μαθητές από την Αθήνα που παρέλασαν για την 25η Μαρτίου
Υπουργειο Εσωτερικων
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030
Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών προς όλους τους φορείς για τον πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού και την αποτύπωση αναγκών
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εντολή ΥΠΕΣ για τον προγραμματισμό 2027–2030