Θηλυκή κροκόδειλος έμεινε έγκυος μόνη της, το εντυπωσιακό φαινόμενο της «παρθενογένεσης»
Unsplash
Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφος δήλωσε ότι στην προσπάθειά του να επιβιώσει, δάγκωσε το μάτι του κροκόδειλου κι έτσι σώθηκε

Ο κτηνοτρόφος Κόλιν Ντέβερο πέρασε έναν μήνα στο νοσοκομείο, μετά το δάγκωμα που δέχτηκε από κροκόδειλο του αλμυρού νερού ύψους 3,2 μέτρων στη βόρεια Αυστραλία.

Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφος δήλωσε στο ABC News ότι στην προσπάθειά του να επιβιώσει, δάγκωσε το μάτι του κροκόδειλου κι έτσι σώθηκε.

Η δοκιμασία του ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, αφού σταμάτησε σε μια λίμνη, ενώ ταξίδευε για να κατασκευάσει περίφραξη κοντά στον ποταμό Φίνις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Ντέβερο παρατήρησε ψάρια να κολυμπούν στη μέση της λίμνης. Τη στιγμή που πήγε να απομακρυνθεί, ο κροκόδειλος τον άρπαξε από το δεξί του πόδι, τον ταρακούνησε πέρα-δώθε σαν «κουρέλι» και τον τράβηξε στο νερό.

Μέσα στην αγωνία του, προσπάθησε πρώτα να κλωτσήσει τον κροκόδειλο στα πλευρά με το άλλο του πόδι, προτού βρει την ευκαιρία να τον δαγκώσει. «Ήμουν σε τόσο δύσκολη θέση, αλλά κατά λάθος τα δόντια μου έπιασαν το βλέφαρό του. Ήταν αρκετά χοντρό, σαν να κρατιόταν από δέρμα, αλλά τράβηξα πίσω το βλέφαρο του και με άφησε».

Μετά, όπως είπε, πήδηξε μακριά και έτρεξε στο αυτοκίνητό του. Ο κροκόδειλος τον κυνήγησε για λίγο, ίσως τέσσερα μέτρα, αλλά μετά σταμάτησε.

Ο Ντέβερο χρησιμοποίησε μια πετσέτα και κάποιο σχοινί για να σταματήσει την αιμορραγία στο πόδι του, όπως είπε, προτού φτάσει ο αδελφός του και τον οδηγήσει 130 χιλιόμετρα βόρεια στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Ντάργουιν.

«Αν ο κροκόδειλος με είχε δαγκώσει κάπου αλλού, θα ήταν διαφορετικά», είπε ο ίδιος. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω αυτό που κάνω, περιφερόμουν πολύ καιρό σε αυτή τη βαλτώδη περιοχή για να φτιάχνω φράχτες, αλλά αυτό που έγινε μου άνοιξε τα μάτια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι κροκόδειλοι προστατεύονται από τον νόμο, καθώς παρουσιάζουν τεράστιο επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον καθώς και πολύτιμο τουριστικό αξιοθέατο.

Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου συνέβη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στον ποταμό Κένεντι στη χερσόνησο Κέιπ Γιορκ, στο Κουίνσλαντ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μετρο
Η νέα Γραμμή 5 του Μετρό αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Οι περιοχές που θα συνδέσει
Ένα φιλόδοξο σχέδιο με περισσότερους από 20 σταθμούς φιλοδοξεί να ενώσει πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας και να μειώσει δραστικά τους...
Η νέα Γραμμή 5 του Μετρό αλλάζει τον χάρτη της Αθήνας – Οι περιοχές που θα συνδέσει
smartphone
Οι «κρυφές» μνήμες που γεμίζουν το κινητό σας – Τι πρέπει να διαγράψετε άμεσα
Φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία παραμένουν αποθηκευμένα ακόμη κι όταν νομίζετε ότι έχουν διαγραφεί
Οι «κρυφές» μνήμες που γεμίζουν το κινητό σας – Τι πρέπει να διαγράψετε άμεσα
Τροχαια
Στο στόχαστρο της Τροχαίας η παράνομη χρήση της ΛΕΑ – Οι βαριές ποινές για τους οδηγούς
Πρόστιμα, αφαίρεση διπλώματος και αυστηρότερες κυρώσεις για τους υπότροπους.
Στο στόχαστρο της Τροχαίας η παράνομη χρήση της ΛΕΑ – Οι βαριές ποινές για τους οδηγούς
Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας:  Σε τροχιά ανασύνθεσης - Η εκδήλωση στο Χαλάνδρι και το νέο πολιτικό τοπίο
Η εκδήλωση στο Χαλάνδρι δεν είναι απλώς μια πολιτική συγκέντρωση. Είναι, πιθανότατα, το πρώτο βήμα μιας νέας πολιτικής εξίσωσης.
ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας:  Σε τροχιά ανασύνθεσης - Η εκδήλωση στο Χαλάνδρι και το νέο πολιτικό τοπίο