Σχολική αίθουσα
Σοκ προκαλεί ο βιασμός 10χρονης μαθήτριας από διευθυντή σχολείου

Θύμα βιασμού έπεσε μία 10χρονη μαθήτρια από τον διευθυντή σχολείου, ο οποίος την παρενοχλούσε επί μέρες μέσω social media.

Τώρα, τόσο το κορίτσι όσο και η οικογένειά της δέχονται απειλές από τα μέλη του προσωπικού του σχολείου, που προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψη του κατηγορούμενου, σύμφωνα με την Guardian.

Ο βιασμός

Ο 39χρονος φερόμενος δράστης κατηγορείται ότι προσέγγισε την 10χρονη, την ώρα που το κορίτσι επέστρεφε από το σχολείο στις αρχές του μήνα και βίασε την ανήλικη μέσα σε αυτοκίνητο. Το παιδί έμεινε έγκυος μετά τη σεξουαλική επίθεση.

Δάσκαλοι αλλά και μέλη του προσωπικού του σχολείου, όχι μόνο προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψη του 39χρονου, αλλά αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Επίσης, συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα, προσπαθώντας να ασκήσουν πιέσεις για να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος.

Μείζον πρόβλημα η σεξουαλική βία εις βάρος ανηλίκων

Το γραφείο του συνηγόρου του πολίτη με ανακοίνωσή του καταδίκασε την παραβίαση των δικαιωμάτων της επιζώσας και της οικογένειάς της. «Προτρέπουμε τις αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εναντίον εκείνων που, με κινητοποιήσεις υπέρ του φερόμενου επιτιθέμενου, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την απόδοση της δικαιοσύνης». Η ανακοίνωση αυτή βγήκε έπειτα από πληροφορίες ότι η οικογένεια της 10χρονης δέχθηκε απειλές, όπως και ότι κάποιοι διαδηλωτές κατηγορούσαν το κορίτσι ότι «προκάλεσε» τον βιαστή της. Παράλληλα, το γραφείο του συνηγόρου του πολίτη απαίτησε να γίνει «με διαφάνεια έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων, και να εξασφαλιστεί πως οι πράξεις τους δεν μείνουν ατιμώρητες».

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει μια ευρύτερη τάση σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, αλλά και ατιμωρησίας των βιαστών στη Βολιβία. Πρόκειται για μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής βίας στη Λατινική Αμερική και μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά αναφοράς για αυτά τα εγκλήματα στην περιοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα