Gaza nosokomeio
AP Photo/AbedKhaled
Εκατοντάδες ζωές χάθηκαν μετά το μακελειό σε νοσοκομείο της Γάζας

Παγκόσμια καταδίκη προκάλεσε η πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας, στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες πολίτες και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα.

Το μακελειό σε αριθμούς

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ο Άσραφ Αλ-Κίντρα, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ότι 471 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 314 τραυματίστηκαν στο «ισραηλινό μακελειό», όπως το χαρακτήρισε, στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Άραμπι στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο ήταν αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, που αρνείται την ευθύνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα