viasmos
Το μικρό κορίτσι βρισκόταν σε πολιτιστική εκδήλωση

Ένα φρικιαστικό έγκλημα φαίνεται πως έλαβε χώρα στη Βολιβία, με τους εισαγγελείς να ερευνούν μια καταγγελία για ομαδικό βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από 11 άνδρες. Τρεις από τους υπόπτους έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ η αστυνομία κυνηγάει τους άλλους οκτώ κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το dailymail.co.uk, οι άνδρες φέρεται πως «άρπαξαν» τη νεαρή από μια πολιτιστική εκδήλωση που παρακολουθούσε με την οικογένειά της. Στη συνέχεια, της έδωσαν αλκοόλ και τη βίασαν σε ένα «απομακρυσμένο σημείο». Ο Ρόναλντ Βάργκας, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, δεν διευκρίνισε πώς κατάφεραν να την απομακρύνουν από την οικογένειά της και πού ακριβώς έγινε ο φερόμενος ομαδικός βιασμός.

Η φρικιαστική επίθεση συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25/09) στην πόλη Ορούρο, η οποία βρίσκεται περίπου μεταξύ της πρωτεύουσας Λα Παζ και της Σούκρε. Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Βολιβίας σε πληθυσμό.

Η κρατική Εισαγγελία της Βολιβίας ανέφερε σε ανακοίνωση: «Ο εισαγγελέας του Τμήματος Ορούρο, Άλντο Μοράλες Αλκονίνι, ανέφερε σήμερα ότι το υπουργείο ερευνά μια πράξη βιασμού που διαπράχθηκε σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας 12 ετών, το οποίο φέρεται να δέχθηκε επίθεση από 11 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι Víctor Q. R., Víctor H.CH και Adolfo C.C. και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες τις επόμενες ώρες. Η Εισαγγελία θα ζητήσει, επίσης, σε δικαστική ακρόαση την προληπτική κράτηση των υπόπτων, ενώ η αστυνομία θα συνεχίσει να καταδιώκει τα υπόλοιπα άτομα».

Ο κ. Μοράλες πρόσθεσε: «Μόλις πληροφορηθήκαμε την επίθεση, ξεκινήσαμε την αντίστοιχη έρευνα που καλύπτει την ψυχολογική υποστήριξη του θύματος, αναγνώριση των υπόπτων και ένα ιατροδικαστικό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την ύπαρξη της εγκληματικής πράξης και θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση των τριών πρώτων υπόπτων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συντονισμένα με την αστυνομία για να βρούμε τους υπόλοιπους υπεύθυνους και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι η κοπέλα έχει εμφανή σημάδια σωματικής βίας και εκδορές λόγω τριβής στη σπονδυλική της στήλη. Αναλύουμε τις πληροφορίες και τη βοήθεια που θα χρειαστούμε από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικών Ερευνών και άλλους, με στόχο να διαλευκάνουμε το περιστατικό αυτό ώστε να μην μείνει ατιμώρητο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα καταδικαστούν σε 30 χρόνια φυλάκισης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτη σύσκεψη Χάρη Δούκα με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mpataria.jpg
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
Μια μικρή καθημερινή συνήθεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της και να μειώσει τα χρόνια χρήσης της συσκευής.
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
molivia
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου
Παραβατικές συμπεριφορές ή κοινωνική βία με παιδικό πρόσωπο; Δύο ανήλικες στο εδώλιο μιας ολόκληρης κοινωνίας
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου
σφουγγαριστρα
Το κόλπο του 1 λεπτού που αντικαθιστά το σφουγγάρισμα
Μια απλή πρακτική, ευρέως διαδεδομένη στον επαγγελματικό καθαρισμό, που βοηθά ώστε οι χώροι να παραμένουν περιποιημένοι καθημερινά, χωρίς κόπο και...
Το κόλπο του 1 λεπτού που αντικαθιστά το σφουγγάρισμα
πιάτα
Το συνηθισμένο λάθος στο πλύσιμο των πιάτων που τα αφήνει γεμάτα μικρόβια
Mμια λανθασμένη συνήθεια που μειώνει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού και ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων στην κουζίνα.
Το συνηθισμένο λάθος στο πλύσιμο των πιάτων που τα αφήνει γεμάτα μικρόβια