ΒΙΑΣΜΟΣ
 «Mε έβαλε να κοιμηθώ στο κρεβάτι του. 'Αρχισε να με αγγίζει, κατεβάζοντας το παντελόνι μου... είπα όχι, θα κρυώσω, αλλά συνέχισε»

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες δύο νεαρών κοριτσιών, τα οποία κατήγγειλαν τον παππού τους για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό όταν ήταν στην ηλικία των 8 ετών.

Οι ξαδέρφες, μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο rtl για όσα πέρασαν, αλλά και για την αγανάκτησή τους καθώς όπως αναφέρουν, η βελγική δικαιοσύνη δεν φαίνεται να ασχολείται με το ζήτημά τους.

Η Μελίσσα σήμερα είναι 26 ετών, η ξαδέρφη της, Ζουλί 24 και για πολλά χρόνια δίσταζαν και ντρέπονταν να μιλήσουν για όσα συνέβησαν.

«Πριν από 18 χρόνια, ο παππούς μου από την πλευρά της μητέρας μου με κακοποίησε. Κοιμήθηκα στο σπίτι του μόνο μία φορά, και αυτό έφτανε...», εξομολογείται η Μελίσσα, γυρίζοντας στο 2005 όταν ήταν μόλις 8 ετών.

Συνεχίζει λέγοντας ότι θα κοιμόταν στο σαλόνι, αλλά τελικά «με έβαλε (σ.σ. ο παππούς) να κοιμηθώ στο κρεβάτι του. 'Αρχισε να με αγγίζει, κατεβάζοντας το παντελόνι μου... είπα όχι, θα κρυώσω, αλλά συνέχισε».

«'Αρχισε να κατεβαίνει με τα χέρια του, μετά με το στόμα του. Ήταν πολύ γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα πολύ... Και την επόμενη μέρα, φύγαμε για το Ούρτ» θυμάταιπροσθέτοντας ότι ο παππούς της, της είπε ότι αυτό ήταν το «μικρό μυστικό» τους και δε θα έπρεπε να πουν τίποτα.

Για την Ζουλί, τα γεγονότα συνέβησαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, όπως λέει. Εκείνη ο παππούς της της κακοποίησε δύο φορές. Ήταν και εκείνη 8-9 ετών και είχε χρειαστεί να κοιμηθεί με τον παππού της: «Μου είπε ότι θα κοιμόμουν μαζί του. Αλλά το να κοιμάσαι με τον παππού σου δε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό! Κανονικά ... 'Αρχισε να μου βάζει το χέρι του, μετά κατέβηκε στο εσώρουχό μου. Και το ίδιο έκανε με το στόμα του», περιγράφει η Ζουλί.

Η 26χρονη Μελίσσα πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να μιλήσει. Πολύ γρήγορα την ακολουθεί η Ζουλί. Κατόπιν η αδερφή της. Οι τρεις τους αποφάσισαν να κάνουν μήνυση στις 28 Ιουνίου για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ωστόσο, όπως λένε από τότε, υπάρχει σιγή ιχθύος. Η Μελίσσα εκφράζει την απογοήτευσή της καθώς παρά τις τρεις καταγγελίες εναντίον του παππού τους, η δικαιοσύνη δεν προχωρά.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι τώρα 74 ετών, οπότε αν η δικαιοσύνη δεν κάνει γρήγορα τη δουλειά της, θα τελειώσουν ειρηνικά οι μέρες του στο σπίτι, ενώ εμείς, τα θύματα, έχουμε αμαυρωθεί», αναφέρει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, σε μια προσπάθεια να καταλάβει πώς λειτουργεί η διαδικασία σε περίπτωση καταγγελίας για σεξουαλική βία, μίλησε με την Μαριόν Ντε Ναντέιγ, δικηγόρο στο ποινικό δίκαιο. Η ίδια εξηγεί ότι μόλις γίνει η μήνυση, η αστυνομία θα ανοίξει φάκελο τον οποίο θα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελία. Στη συνέχεια, θα διενεργηθούν ανακριτικά καθήκοντα για την περαιτέρω διερεύνηση των γεγονότων που αναφέρθηκαν.

Το ότι δίνονται τόσο λίγες πληροφορίες στα θύματα, οφείλεται στο «απόρρητο των πληροφοριών», εξηγεί.

Επισημαίνει ότι «οι πληροφορίες είναι μυστικές, δηλαδή δεν θα μπορούμε να ενημερώσουμε τα θύματα απευθείας για τα διάφορα ανακριτικά καθήκοντα που διατάσσονται.

Αλλά, στην αρχή, στους φακέλους που αφορούν σεξουαλική βία, θα επικοινωνήσουμε με την υπηρεσία βοήθειας θυμάτων της εισαγγελίας (SAPV), η οποία θα κοινοποιήσει τις πληροφορίες στο θύμα όταν ληφθεί απόφαση σχετικά με τις συνέπειες ενός φακέλου, π.χ. «ταξινόμηση χωρίς συνέχεια» ή «απόφαση να οδηγηθεί στα δικαστήρια» κλπ. Πέραν αυτού όμως δεν δίνεται καμία ενημέρωση», εξηγεί η ίδια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήριο αστυνομία
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για 400 θέσεις στο υπ. Δικαιοσύνης
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Νέα πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για 400 μόνιμους
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για 400 θέσεις στο υπ. Δικαιοσύνης
αξιολογηση
Αξιολόγηση: Διευθυντής Δημοτικού σχολείου παρεμπόδισε επικοινωνία εκπαιδευτικών με συνδικαλιστές
Καταγγελία: Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών...
Αξιολόγηση: Διευθυντής Δημοτικού σχολείου παρεμπόδισε επικοινωνία εκπαιδευτικών με συνδικαλιστές