Καβούρι
Της είπαν ότι ήταν 30 δολάρια αλλά όχι ότι αυτή ήταν η τιμή «ανά 100 γραμμάρια»

Μια τουρίστρια χρεώθηκε 700 δολάρια για το καβούρι σε ένα εστιατόριο στη Σιγκαπούρη και κάλεσε ακόμη και την αστυνομία, μετά το σοκ… Η Junko Shinba, από την Ιαπωνία, είπε στο AsiaOne ότι επισκέφτηκε το εστιατόριο Seafood Paradise τον περασμένο μήνα, όταν δέχθηκε τη συμβουλή ενός σερβιτόρου και παρήγγειλε το πιάτο με καβούρια τσίλι της Αλάσκας. Της είπαν ότι ήταν 30 δολάρια σε δολάρια Σιγκαπούρης — αλλά όχι ότι αυτή ήταν η τιμή «ανά 100 γραμμάρια», ισχυρίστηκε.

Η ομάδα των τεσσάρων της κατέληξε να πάρει πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να φάνε, είπε, με βάρος περίπου 3.5 κιλά. Αυτό σήμαινε ότι κόστιζε 938 δολάρια σε δολάρια Σιγκαπούρης, που είναι λίγο λιγότερο από 700 δολάρια ΗΠΑ.

«Όλοι μείναμε άφωνοι γνωρίζοντας ότι ένα δείπνο για τέσσερις ενήλικες κόστιζε τόσο πολύ», είπε η 50χρονη. «Κανείς από εμάς δεν ενημερώθηκε ότι ολόκληρο το καβούρι θα μαγειρευτεί μόνο για εμάς, καθώς μερικά άλλα εστιατόρια σερβίρουν καβούρια εν μέρει», είπε, λέγοντας ότι τους σέρβιραν τόσο πολύ «είχαν περισσέψει τρία πιάτα γεμάτα». Ένας εκπρόσωπος από τον όμιλο που κατέχει το Seafood Paradise είπε στο πρακτορείο ότι το καβούρι κόστιζε 26,80 δολάρια ανά 100 γραμμάρια και ισχυρίστηκε ότι η τιμή του πιάτου είχε «ανακοινωθεί ξεκάθαρα».

«Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρανόηση, το προσωπικό έφερε ακόμη και ολόκληρο το καβούρι της Αλάσκας στο τραπέζι πριν από την προετοιμασία», είπαν. Η Σίνμπα, ωστόσο, ήταν τόσο εξοργισμένη που κάλεσε τους αστυνομικούς και την Τουριστική Επιτροπή της Σιγκαπούρης, μεταδίδει η New York Post.

«Την ώρα της πληρωμής, οι πελάτες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό και ζήτησαν να κάνουν αναφορά στην αστυνομία. Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του εστιατορίου βοήθησε στην υποβολή της αστυνομικής αναφοράς», σημείωσε το εστιατόριο, το οποίο είπε ότι η αστυνομία έφτασε για να μεσολαβήσει. Τελικά, το εστιατόριο πρόσφερε στον πελάτη μια ασήμαντη έκπτωση 107,40 δολάρια στο λογαριασμό συνολικού ύψους περίπου 970 δολαρίων – “από καλή θέληση”, φέρεται να είπαν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

τάξη
Πώς ο Covid χτύπησε τα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο και «γονάτισε» ακόμα και τη Φινλανδία
Πρωτοφανής πτώση των επιδόσεων στα μαθηματικά και την ανάγνωση μεταξύ 2018 και 2022
Πώς ο Covid χτύπησε τα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο και «γονάτισε» ακόμα και τη Φινλανδία
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
Ο ΟΟΣΑ θα κληθεί να καταθέσει προτάσεις για τις αλλαγές στα σχολεία, μετά και από την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας PISA...
«Ανοικτό Σχολείο»: Νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη το 2024 με «σφραγίδα» ΟΟΣΑ
agios-nikolaos
Εορτολόγιο 6 Δεκεμβρίου: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης...
Εορτολόγιο 6 Δεκεμβρίου: Μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
pisa
Η PISA και η επιτυχία στην εκπαίδευση: Ένα αφήγημα από την πλευρά της «ουραγού Ελλάδας»
Αντί να ασχολούμαστε με τα «επινίκια» των πρώτων και το «θαύμα της Σιγκαπούρης» ή τον πανικό της «τελευταίας θέσης», επιλέγουμε να προβάλλουμε κάποια...
Η PISA και η επιτυχία στην εκπαίδευση: Ένα αφήγημα από την πλευρά της «ουραγού Ελλάδας»