Κόσμος

Κίνα: Γιατί οι ανήλικοι πρέπει να ξεχάσουν... το internet τα βράδια

kina
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χωρίς πρόσβαση στο internet τα smartphones των ανηλίκων μετά τις 10 το βράδυ - Δείτε γιατί

Οι κάτω των 18 ετών στην Κίνα δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση τη νύχτα στο internet μέσω των smartphones ενώ και ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στη διάρκεια της ημέρας επίσης θα περιοριστεί, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία κατά του εθισμού που παρουσιάστηκε σήμερα.

Βάσει των επερχόμενων περιορισμών, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου, κανένας ανήλικος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο internet μέσω φορητού τερματικού από τις 22:00 ως τις 06:00 το πρωί.

Θα τεθεί, επίσης, σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο internet μέσω των smartphones: οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο στον τομέα αυτό.

Οι γονείς θα μπορούν πάντως να τους απενεργοποιούν, αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιές ιντερνετικό περιβάλλον για τους ανηλίκους», έπειτα και από άλλα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια για «να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο internet».

Η σημερινή ανακοίνωση οδήγησε σε πτώση  τις μετοχές κινεζικών επιχειρήσεων του ιντερνετικού τομέα.

Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της Tencent (βιντεοπαιγνίδια, πλατφόρμες μηνυμάτων και διαδικτυακών πληρωμών) έχασε σχεδόν 3% και η μετοχή της Baidu (μηχανή αναζήτησης, τεχνητή νοημοσύνη) έχασε 3,75%.

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος