Έδιωξαν μητέρα με το αυτιστικό παιδί της από σινεμά νομίζοντας ότι ήταν τρανς!
Μητέρα και αυτιστικός γιος εκδιώχθηκαν από κινηματογράφο επειδή ο υπεύθυνος τον πέρασε για τρανς άτομο

Μητέρα και γιος εκδιώχθηκαν αδίκως από σινεμά, με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταβάλει μήνυση σε βάρος κινηματογράφου.

Η αιτία πίσω από την εκδίωξή τους ήταν πως η ίδια και ο αυτιστικός έφηβος γιος της χρησιμοποίησαν μαζί τις γυναικείες τουαλέτες σε κινηματογράφο με τον υπεύθυνο να θεωρεί ότι το αγόρι είναι τρανς άτομο.

Τι συνέβη

Η Christine Gallinaro και ο 15χρονος γιος της επισκέφθηκαν το Cinemark Hazlet 12, στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, για να δουν την ταινία Elemental της Disney, στις 16 Ιουνίου.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει την οικογένεια, αφού η Gallinaro πήγε τον γιο της στις γυναικείες τουαλέτες, καθώς δεν υπήρχε οικογενειακή τουαλέτα στον κινηματογράφο, όπως μεταδίδει το NJ Advance Media.

Η μήνυση εμπεριέχει διάφορους ισχυρισμούς και κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων, της αμέλειας, της σκόπιμης συναισθηματικής δυσφορίας και του εχθρικού περιβάλλοντος λόγω αναπηρίας.

Η Gallinaro δήλωσε ότι ο γιος της, ο οποίος είναι αυτιστικός και δεν επικοινωνεί μέσω του προφορικού λόγου, «δεν μπορεί να μπει μόνος του σε μια ανδρική τουαλέτα σε δημόσιο χώρο».

Πρόσθεσε ότι άλλοι άνθρωποι στις τουαλέτες: «Αμέσως… [κατάλαβαν] γιατί είναι στην τουαλέτα μαζί μου».

Τρανσφοβικά σχόλια

Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή, ο διευθυντής του θεάτρου τους πλησίασε στο γεμάτο κόσμο λόμπι του κινηματογράφου, φωνάζοντας «απροκάλυπτα τρανσφοβικά σχόλια», όπως «ένας ενήλικας άνδρας δεν πρέπει να βρίσκεται στις γυναικείες τουαλέτες» και «αυτό δεν είναι μπάνιο για τρανς άτομα».

Στη συνέχεια, είπε στον βοηθό του να καλέσει την αστυνομία.

Το NJ Advance Media ανέφερε ότι η Gallinaro άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό με το τηλέφωνό της μόλις έφτασε η αστυνομία, και ο βοηθός διευθυντή ακούγεται να λέει ότι «δεν συμφωνούν με αυτό που έκανε [ο διευθυντής]… αλλά προκαλείτε αναστάτωση, οπότε φύγετε».

Το προσωπικό τους πρόσφερε δωρεάν εισιτήρια για ταινίες, αφού δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει την επιστροφή χρημάτων, μόλις έφτασε η αστυνομία. Ωστόσο, η αγωγή αναφέρει ότι «δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν τη προφανή παρενοχλητική και άσχημη συμπεριφορά του κατηγορούμενου».

Η αγωγή για διακρίσεις κατονομάζει το Hazlet Theater, μαζί με την Cinemark USA, τον διευθυντή, τον βοηθό διευθυντή και άλλους που σχετίζονται με την επιχείρηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε