πρωθυπουργός Δανίας
Ron Przysucha/Wikipedia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ομιλία γραμμένη στο ChatGPT εκφώνησε η πρωθυπουργός της Δανίας

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, εκφώνησε μία ομιλία της οποίας το πρώτο μέρος ήταν γραμμένο από το ChatGPT.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της δανικής κυβέρνησης, η οποία εκφώνησε ομιλία πολιτικού απολογισμού με την ευκαιρία της λήξης της κοινοβουλευτικής συνόδου, το εν λόγω εργαλείο, το ChatGPT που αναπτύχθηκε από την εταιρεία OpenAI, μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις.

«Αυτό που διαβάζω δεν είναι δικό μου»

«Αυτό που διαβάζω δεν είναι δικό μου. Ούτε κάποιου άλλου ανθρώπινου όντος», εξήγησε στους βουλευτές η Φρεντέρικσεν αμέσως μετά την εισαγωγή της.

«Ακόμη κι αν δεν πετυχαίνει πάντα διάνα, τόσο πάνω στις λεπτομέρειες της ατζέντας της κυβέρνησης όσο και στη στίξη, αυτό που το ChatGPT μπορεί να καταφέρει είναι ταυτόχρονα γοητευτικό και τρομακτικό», υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Το ChatGPT είναι ένα από τα τελευταία μέχρι τώρα παραδείγματα των εντυπωσιακών δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία προκαλεί επίσης ανησυχίες για τις καταχρήσεις που επιτρέπει αυτή η τεχνολογία, κυρίως σε όρους παραπληροφόρησης ή μαζικής αντικατάστασης ανθρώπων εργαζομένων.

Τι ανέφερε η ομιλία

Στο τμήμα της ομιλίας της Φρεντέρικσεν που συντάχθηκε από το ChatGPT, περιλαμβάνονταν οι ακόλουθες φράσεις: «Ήταν τιμή και πρόκληση να ηγηθώ μιας διευρυμένης κυβέρνησης στη διάρκεια της τελευταίας κοινοβουλευτικής χρονιάς».

«Τα κόμματα εργασθήκαμε σκληρά για να συνεργασθούμε μεταξύ μας και για να διασφαλίσουμε ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον για τη Δανία».

Επίσης: «Λάβαμε μέτρα για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή και να εξασφαλίσουμε μια πιο δίκαιη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία, στην οποία όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες».

Οι λογογράφοι, που συντάσσουν συνήθως τις ομιλίες της πρωθυπουργού, δεν σχολίασαν σχετικά με την ποιότητα αυτής της ομιλίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 1.jpg
Πανελλήνιες 2026: Όταν οι ασάφειες των θεμάτων γίνονται ζήτημα δικαιοσύνης για χιλιάδες υποψηφίους
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι υποψήφιοι ζητούν να ακουστούν – Οι καταγγελίες για αστοχίες, ασάφειες και λάθη στα θέματα
Πανελλήνιες 2026: Όταν οι ασάφειες των θεμάτων γίνονται ζήτημα δικαιοσύνης για χιλιάδες υποψηφίους
αναπληρωτές
«Κυρία, μη μας αφήνεις...» – Η σιωπηλή συγκίνηση του τελευταίου κουδουνιού
Το σχολείο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κτίριο ή έναν θεσμό. Είναι ένας χώρος όπου γεννιούνται σχέσεις, αναπτύσσονται δεσμοί και γράφονται...
«Κυρία, μη μας αφήνεις...» – Η σιωπηλή συγκίνηση του τελευταίου κουδουνιού
απογνωση
Πανελλαδικές 2026: Η επιτυχία που φοβούνται οι γονείς – Όταν το κόστος των σπουδών απειλεί να ακυρώσει το όνειρο της εισαγωγής
Καθώς πλησιάζει η ανακοίνωση των βαθμολογιών και των βάσεων εισαγωγής, χιλιάδες οικογένειες δεν περιμένουν μόνο να μάθουν αν το παιδί τους πέρασε στο...
Πανελλαδικές 2026: Η επιτυχία που φοβούνται οι γονείς – Όταν το κόστος των σπουδών απειλεί να ακυρώσει το όνειρο της εισαγωγής