σουδαν
Τι ανέφεραν Ελληνίδες για την διάσωσή τους από το Σουδάν

Πριν από λίγες ώρες, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη, που ήταν εγκλωβισμένες μέσα σε εκκλησία, όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις, έφτασαν στην Ελλάδα, μετά τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, οι οποίες και πραγματοποιούνται ακόμα στο Σουδάν.

Οι δύο αδερφές περιέγραψαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα όσα έζησαν στο Σουδάν, λέγοντας πώς έμειναν εγκλωβισμένες για μέρες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ, ενώ μίλησαν και για τις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια Σουδανών ώστε να καταφέρουν να βρουν διέξοδο διαφυγής μέχρι την Ελλάδα.

«Ζούμε από θαύμα»

Τα δύο κορίτσια ήταν αυτά που περιέγραφαν με βίντεο όλα όσα συνέβησαν στο Σουδάν, ενώ είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο μέσα από το ναό όπου ακούγονταν οι πυροβολισμοί στο δρόμο. «Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς.

Ένας μουσουλμάνος, γνωστός, που έχει δικό του στρατό και ξέρει τους στρατιώτες του Σουδάν, είχε κανονίσει από εκεί να περάσει η ελληνική κοινότητα. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Όταν λέγαμε πως είμαστε η ελληνική κοινότητα μας άφηναν. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.

Οι γονείς παραμένουν στο Σουδάν

Όπως είπαν τα κορίτσια οι γονείς τους παραμένουν στο σπίτι τους, ενώ ζουν από θαύμα. «Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη.

Οι γονείς της Αλεξάνδρας και της Κατερίνας παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, ενώ όπως είπαν οι δυο τους ήρθαν στην Ελλάδα μαζί με άλλα 3 άτομα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα δύο κορίτσια φιλοξενούνται από συγγενείς τους στην Αθήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικά κενά
Εκπαιδευτική κρίση στη Ζάκυνθο: Ξεπέρασαν το περσινό σύνολο οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία
Σοβαρά κενά σε 18 ειδικότητες – Μόλις 6 οι προσλήψεις
Εκπαιδευτική κρίση στη Ζάκυνθο: Ξεπέρασαν το περσινό σύνολο οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία
βιβλιο
Το «πολλαπλό βιβλίο»: πολυφωνία κατ’ επίφαση, ανισότητα στην πράξη
Δεν είναι τυχαίο ότι η εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου συνδέεται άμεσα με τις πρόσφατες εξαγγελίες για το «Εθνικό Απολυτήριο»
Το «πολλαπλό βιβλίο»: πολυφωνία κατ’ επίφαση, ανισότητα στην πράξη
ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Νεά κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου για τις πειθαρχικές διώξεις
Εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις πειθαρχικές διαδικασίες και ζητούν πλήρη δικαίωση
Νεά κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Τρίπολη στις 18 Φεβρουαρίου για τις πειθαρχικές διώξεις