Δολοφονία στην Ινδία
Δολοφονήθηκαν σε live μετάδοση στην τηλεόραση

Δολοφονήθηκε ένας Ινδός πρώην βουλευτής, που είχε καταδικαστεί για απαγωγή και αντιμετώπιζε κατηγορίες για φόνο και επίθεση, μαζί με τον αδελφό του σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση της χώρας.

Ο Ατίκ Αχμέντ - φυλακισμένος από το 2019 - και ο αδελφός του Ασράφ Αχμέντ μεταφέρονταν με χειροπέδες από την αστυνομία σε νοσοκομείο στην πολιτεία Uttar Pradesh, όταν τρεις άνδρες τους πυροβόλησαν την ώρα που δέχονταν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες ήρθαν με μοτοσικλέτες και εμφανίστηκαν ως δημοσιογράφοι. «Κατάφεραν να πλησιάσουν τον Ατίκ και τον αδελφό του (...) και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση. Και οι δύο υπέστησαν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε αστυνομικός.

Οι άνδρες στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς, με τουλάχιστον έναν από αυτούς να φωνάζει ένα σύνθημα που έχει γίνει πολεμική κραυγή για τους ινδουιστές εθνικιστές στην εκστρατεία τους κατά των μουσουλμάνων.

Η αστυνομία δεν είπε αν ερευνά πιθανό θρησκευτικό κίνητρο για τις δολοφονίες των δύο μουσουλμάνων.

Όπως αναφέρει η Guardian, τα αδέλφια ήταν βαθιά μπλεγμένα στον εγκληματικό υπόκοσμο της Ινδίας. Ο πρώην βουλευτής φέρεται να αντιμετώπιζε κατηγορίες για περισσότερες από 100 διαφορετικές υποθέσεις - και δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν μικροεγκληματίες.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους ενόπλους κρατούσε μια τηλεοπτική κάμερα και ένας άλλος ένα μικρόφωνο με το λογότυπο ενός τηλεοπτικού καναλιού.

Αρκετές ημέρες νωρίτερα η αστυνομία στο Uttar Pradesh δήλωσε ότι είχε πυροβολήσει τον 19χρονο γιο του Αχμέντ και τον συνεργό του σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Και οι δύο καταζητούνταν σε υπόθεση δολοφονίας.

Δεκάδες άνθρωποι που αντιμετώπιζαν κατηγορίες έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια σε παρόμοιες λεγόμενες «αστυνομικές συγκρούσεις», οι οποίες, σύμφωνα με τις ομάδες δικαιωμάτων, είναι συχνά εκτελεστές.

Ο Άχμεντ, ο οποίος φυλακίστηκε το 2019 αφού καταδικάστηκε για απαγωγή, είχε διατελέσει τέσσερις φορές τοπικός βουλευτής και είχε επίσης εκλεγεί στο κοινοβούλιο της Ινδίας το 2004. Τον περασμένο μήνα είχε ισχυριστεί σε αναφορά του στο ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ότι η ζωή του απειλείται από την αστυνομία.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν σοκαριστικό, καθώς «πρόκειται για σαφή αποτυχία της αστυνομίας να διασφαλίσει την ασφάλεια». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν επίσης τις δολοφονίες ως «ολίσθημα ασφαλείας».

Μετά τις δολοφονίες, οι συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων απαγορεύτηκαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη βόρεια πολιτεία των 200 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία  κυβερνάται από το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Bharatiya Janata (BJP) του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Η κυβέρνηση της πολιτείας διέταξε δικαστική έρευνα για τις δολοφονίες.

Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγορούν το BJP ότι κυβερνά με το φόβο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η διευθύντρια που συνελήφθη στις Σέρρες
Σέρρες: Ξεσπά ο σύζυγος της διευθύντριας – «Έχει ψυχολογικά, αρνείται τον ψυχίατρο»
«Ζω στο υπόγειο, το περίμενα» - Ξεσπά ο σύζυγος της διευθύντριας που φίμωσε τον 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
Σέρρες: Ξεσπά ο σύζυγος της διευθύντριας – «Έχει ψυχολογικά, αρνείται τον ψυχίατρο»
Εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που δείχνει τον Τραμπ με πιγκουίνο
Ντόναλντ Τραμπ: Το φιάσκο με τη Γροιλανδία και τον πιγκουίνο που «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Παγκόσμιο τρολάρισμα στα social media με την ψηφιακή απεικόνιση του Αμερικανού Προέδρου στον Αρκτικό Κύκλο
Ντόναλντ Τραμπ: Το φιάσκο με τη Γροιλανδία και τον πιγκουίνο που «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορικό ρεκόρ στα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών ΑΕΙ»
«Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών Πανεπιστημίων στους τομείς της διαγνωστικής, της φαρμακευτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των υλικών», σημείωσε...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορικό ρεκόρ στα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών ΑΕΙ»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιβεβλημένοι δίαυλοι με ΗΠΑ - Όχι αντιπαράθεση, αλλά συνεννόηση
«Όχι σε αντιπαράθεση, αλλά σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας» - Τι αποκαλύπτει η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιβεβλημένοι δίαυλοι με ΗΠΑ - Όχι αντιπαράθεση, αλλά συνεννόηση