police usa
Τουλάχιστον επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων και η δράστις της επίθεσης

Τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι σκοτώθηκαν σήμερα σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί από τα πυρά ενόπλου που σκοτώθηκε αργότερα από αστυνομικούς.

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

Η επίθεση

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νάσβιλ Ρον Τόμας διευκρίνισε ότι την επίθεση εξαπέλυσε μια έφηβη, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, η οποία ήταν οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο. Περικυκλώθηκε από πέντε αστυνομικούς και έπεσε νεκρή από τα πυρά τους.

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν περίπου 200 μαθητές, ηλικίας έως και 12 ετών.

Δεκάδες ένοπλες επιθέσεις καταγράφηκαν την προηγούμενη χρονιά σε σχολεία των ΗΠΑ. Τον Μάιο, ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάνος Λαζαράτος
Λαζαράτος για Μη Κρατικά ΑΕΙ: «Είμαι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων – Να διασφαλίζεται ότι τα μαθήματα δεν γίνονται σε “κοτέτσια”»
«Δεν είμαι εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Είμαι υπέρ της τήρησης του Συντάγματος»: Ο Πάνος Λαζαράτος μιλά για τη συνταγματικότητα του νόμου,...
Λαζαράτος για Μη Κρατικά ΑΕΙ: «Είμαι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων – Να διασφαλίζεται ότι τα μαθήματα δεν γίνονται σε “κοτέτσια”»