mua
Η συσκευή παράγει ήχους και ζεσταίνεται ελαφρώς όταν φιλιούνται χρήστες μεταξύ τους - Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της

Συσκευή που επιτρέπει στους χρήστες να φιλούν τους αγαπημένους τους από απόσταση, εφήυρε μια  νεοσύσταση εταιρεία στην Κίνα. Η συσκευή, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, υπόσχεται να στείλει τα φιλιά των χρηστών σε μακρινές αποστάσεις και σε διάφορους παραλήπτες. 

Και το όνομα αυτής.. «MUA», που προέρχεται από τον ήχο κάνουμε όταν στέλνουμε ένα φιλί. 

Αναλυτικότερα, η συσκευή μεταδίδει τα δεδομένα φιλιού των χρηστών που συλλέγονται μέσω αισθητήρων κίνησης κρυμμένους στα χείλη πυριτίου, οι οποίοι κινούνται ταυτόχρονα κατά την επανάληψη της κίνησης.

Ακόμη πιο σοκαριστικό, είναι ότι παράλληλα παράγει ήχους και ζεσταίνεται ελαφρώς όταν φιλιούνται, κάνοντας την εμπειρία πιο αυθεντική. 

Για να το χρησιμοποιήσουν, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή στα smartphone τους και να "ζευγαρώσουν" τις μηχανές φιλιού τους. Οπότε, όταν φιλούν τη συσκευή, τότε εκείνη... φιλάει πίσω. Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δεδομένα φιλιών τα οποία έχουν υποβληθεί και από άλλους χρήστες. 

mua

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της συσκευής

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της συσκευής προέκυψε κατά την περίοδο του lockdown, όπως αποκαλύπτει ο εφευρέτης Zhao Jianbo. 

«Ήμουν σε σχέση τότε, αλλά δεν μπορούσα να συναντηθώ με την κοπέλα μου, λόγω lockdown», λέει στην Guardian και συμπληρώνει πως ως φοιτητής στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, εστίασε το μεταπτυχιακό του  στην έλλειψη σωματικής οικειότητας κατά τη διάρκεια των βίντεο κλήσεων.

Αργότερα δημιούργησε το Siweifushe το οποίο κυκλοφόρησε το «MUA», το πρώτο του προϊόν, στις 22 Ιανουαρίου. 

Η τιμή της συσκευής είναι 260 γιουάν (38 δολάρια) ενώ τις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της, η εταιρεία πούλησε πάνω από 3.000 μηχανές και έλαβε περίπου 20.000 παραγγελίες.

Οι κριτικές χαρακτηρίζονται ως «χλιαρές», καθώς ορισμένοι χρήστες λένε ότι ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, ενώ άλλοι ότι τους έκανε να νιώθουν άβολα. Ανάμεσα στα κορυφαία παράπονα ήταν η έλλειψη γλώσσας.

«Πολύ άβολο, δεν έχει την αίσθηση αληθινού φιλιού», είπε κάποιος στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Taobao.

Άλλοι είπαν ότι βοήθησε τις εξ αποστάσεως σχέσεις τους. «Στο παρελθόν μπορούσε να βλέπω τη σύντροφό μου αλλά να μην μπορώ να την αγγίξω. Τώρα υπάρχει ένα προϊόν που μας βοηθά να νιώσουμε το φιλί».

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo εκφράστηκε η ανησυχία πως η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακό ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα.

Από την πλευρά του ο Zhao είπε ότι η εταιρεία του συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, αλλά ότι «υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή».

Αν και η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι η μόνη που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς το 2016 κατασκευάστηκε μια παρόμοια, η «MUA» κατάφερε να κρατήσει υψηλά το ποσοστό των πωλήσεων της, λόγω του lockdown στην Κίνα εκείνη την περίοδο, το οποίο ήταν από τα πιο αυστηρά που επιβλήθηκαν στον πλανήτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»