μαθητριες
Ένα νέο νομοσχέδιο στη Φλόριντα απαγορεύει στις μαθήτριες τη συζήτηση για τη περίοδό τους

Ένα νέο νομοσχέδιο στη Φλόριντα των Η.Π.Α απαγορεύει τη συζήτηση για τον έμμηνο κύκλο, αλλά και γενικά θέματα ανθρώπινης σεξουαλικότητας στις τάξεις του Δημοτικού.

Το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή, Stan McClain απαγορεύει τη διδασκαλία στα δημόσια σχολεία για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες κι άλλα σχετικά θέματα στις τάξεις παιδιών από 6 έως 12 ετών.

Ο McClain επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις σχετικά με τους εμμηνορροϊκούς κύκλους θα περιοριστούν επίσης σε αυτές τις τάξεις.

Το νομοσχέδιο 1069 της Βουλής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τη βουλευτή Ashley Gantt να ρωτά επίμονα, αν η προτεινόμενη νομοθεσία θα απαγόρευε στα νεαρά κορίτσια να μιλούν για την περίοδό τους όταν αρχίζουν να έχουν για πρώτη φορά.

Το εξωφρενικό νομοσχέδιο

«Αν λοιπόν τα κοριτσάκια βιώνουν τον έμμηνο κύκλο τους στην πέμπτη ή στην τετάρτη τάξη, αυτό θα τους απαγορεύσει τις συζητήσεις, αφού βρίσκονται σε τάξη μικρότερη από την έκτη;», ρώτησε η Gantt.

«Θα μπορούσε», απάντησε ο McClain.

«Δεν θα ήταν πρόθεση του νομοσχεδίου να τιμωρήσει τα κορίτσια αν απευθύνονταν στους δασκάλους με ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την περίοδό τους», είπε ο Stan McClain, προσθέτοντας ότι θα ήταν «δεκτικός» σε τροπολογίες αν προέκυπταν.

Η Ashley Gantt, κατήγγειλε το νομοσχέδιο στην Washington Post ως «εξωφρενικό».

«Σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η αρχή της περιόδου ενός μικρού κοριτσιού δεν είχε ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη αυτού του νομοσχεδίου», δήλωσε.

Το νομοσχέδιο κατέληξε να περάσει, με ψήφους 13-5, την Τετάρτη, καθώς οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αποτελούν την υπερπλειοψηφία στην αίθουσα.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο του ΜcClain συγκαταλέγεται μεταξύ μιας σειράς νέων νομοσχεδίων που υποστηρίζονται από τους Ρεπουμπλικάνους και αφορούν θέματα Παιδείας, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την απαίτηση από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν αντωνυμίες που αντιστοιχούν στο φύλο των παιδιών, όπως αυτό αποδίδεται κατά τη γέννηση.

Δημοκρατικοί, υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου και ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ υποστηρίζουν ότι τα νομοσχέδια των Ρεπουμπλικάνων θα περιορίσουν την ικανότητα των εκπαιδευτικών να διδάσκουν τα παιδιά με ειλικρίνεια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
εξετάσεις 30.jpg
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Γιατί άραγε επιλέξατε το ποίημα του Μπρεχ «Καταφύγια για τη νύχτα», ένα ποίημα που είναι  καταπέλτης ενάντια  στην φιλανθρωπία,  ποίημα που γράφτηκε...
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ