φαλαινα
«Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους της θάλασσας»

Στις ακτές της Κύπρου, εντοπίστηκαν νεκρές φάλαινες, σύμφωνα με τις αρχές. Το φαινόμενο αυτό πιθανώς να συνδέεται με τους φονικούς σεισμούς στη Τουρκία και τη Συρία.

Έξι ραμφοφάλαινες εντοπίστηκαν νεκρές σήμερα, ενώ ένα κοπάδι τεσσάρων είχε βρεθεί σε παραλία χθες (09/02), ανακοίνωσε το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Τρεις από τις τέσσερις που βρέθηκαν χθες οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ η τέταρτη πέθανε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία. Δεν ήταν σαφές αν οι νεκρές φάλαινες που βρέθηκαν σήμερα περιελάμβαναν εκείνες από το κοπάδι που εντοπίστηκε χθες, που είχαν επιστρέψει στη θάλασσα, τόνισε η υπηρεσία.

«Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους της θάλασσας· μπορεί να είναι στρατιωτικά γυμνάσια, υποθαλάσσιες γεωτρήσεις ή φυσικά ο σεισμός που συνέβη στην περιοχή», δήλωσε ο Γιάννης Ιωάννου από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Οι αρχές αναγνώρισαν τη φάλαινα ως το είδος ζιφιός, οι οποίες δεν παρατηρούνται συχνά στις κυπριακές ακτές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ισχυροί σεισμοί της Δευτέρας στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγιναν αισθητοί και στο νησί της ανατολικής Μεσογείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην 110η Σύνοδο Πρυτάνεων
Σοφία Ζαχαράκη στους Πρυτάνεις: Δίνουμε νέα εργαλεία στα Πανεπιστήμια να αξιοποιήσουν την περιουσία τους
Ολική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στον Βόλο – Σύμπραξη Υπουργείου Παιδείας και Υπερταμείου για την αξιοποίηση ακινήτων – 1,1...
Σοφία Ζαχαράκη στους Πρυτάνεις: Δίνουμε νέα εργαλεία στα Πανεπιστήμια να αξιοποιήσουν την περιουσία τους
κακοκαιρία
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες
Καιρός: «Σοβαρή κακοκαιρία» προ των πυλών – Καμπανάκι Τσατραφύλλια για ισχυρά φαινόμενα, χιόνια και επικίνδυνους ανέμους
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες