φαλαινα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους της θάλασσας»

Στις ακτές της Κύπρου, εντοπίστηκαν νεκρές φάλαινες, σύμφωνα με τις αρχές. Το φαινόμενο αυτό πιθανώς να συνδέεται με τους φονικούς σεισμούς στη Τουρκία και τη Συρία.

Έξι ραμφοφάλαινες εντοπίστηκαν νεκρές σήμερα, ενώ ένα κοπάδι τεσσάρων είχε βρεθεί σε παραλία χθες (09/02), ανακοίνωσε το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Τρεις από τις τέσσερις που βρέθηκαν χθες οδηγήθηκαν πίσω στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ η τέταρτη πέθανε, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία. Δεν ήταν σαφές αν οι νεκρές φάλαινες που βρέθηκαν σήμερα περιελάμβαναν εκείνες από το κοπάδι που εντοπίστηκε χθες, που είχαν επιστρέψει στη θάλασσα, τόνισε η υπηρεσία.

«Αυτά τα ζώα έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού που επηρεάζεται από τους θορύβους της θάλασσας· μπορεί να είναι στρατιωτικά γυμνάσια, υποθαλάσσιες γεωτρήσεις ή φυσικά ο σεισμός που συνέβη στην περιοχή», δήλωσε ο Γιάννης Ιωάννου από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Οι αρχές αναγνώρισαν τη φάλαινα ως το είδος ζιφιός, οι οποίες δεν παρατηρούνται συχνά στις κυπριακές ακτές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ισχυροί σεισμοί της Δευτέρας στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγιναν αισθητοί και στο νησί της ανατολικής Μεσογείου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027