Αδιάκοπα συνεχίζεται η μάχη των διασωστών με το χρόνο για να βρουν επιζώντες στα χαλάσματα, μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, την ώρα που οι νεκροί ξεπερνούν τις 17.000.
Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα ακόμα παιδί που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια.
Ο 7χρονος Αχμέτ Ερντέμ ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν 70 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. Στο βίντεο από τη διάσωση του 7χρονου που είχε εγκλωβιστεί σε συγκρότημα κατοικιών, το μικρό αγόρι να ζητάει τσίχλα.
«Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου» ακούγονται οι διασώστες να του λένε.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες λέξεις του 7χρονου όταν βγήκε από τα συντρίμμια ήταν «Έχω σχολείο αύριο».
Τα πλάνα από τη διάσωση του 7χρονου μετά τον σεισμό στην Τουρκία αναδημοσίευσε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, ο οποίος στη λεζάντα έγραψε «είσαι το μέλλον και η ελπίδα της Τουρκίας».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα
ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ
Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ