Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: «Έχω σχολείο αύριο» – Τα πρώτα λόγια 7χρονου που διασώθηκε μετά από 70 ώρες

Παιδί μετά το σεισμό στην Τουρκία
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα»

Αδιάκοπα συνεχίζεται η μάχη των διασωστών με το χρόνο για να βρουν επιζώντες στα χαλάσματα, μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, την ώρα που οι νεκροί ξεπερνούν τις 17.000.

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα ακόμα παιδί που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια.

Ο 7χρονος Αχμέτ Ερντέμ ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν 70 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. Στο βίντεο από τη διάσωση του 7χρονου που είχε εγκλωβιστεί σε συγκρότημα κατοικιών, το μικρό αγόρι να ζητάει τσίχλα.

«Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου» ακούγονται οι διασώστες να του λένε.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες λέξεις του 7χρονου όταν βγήκε από τα συντρίμμια ήταν «Έχω σχολείο αύριο».

Τα πλάνα από τη διάσωση του 7χρονου μετά τον σεισμό στην Τουρκία αναδημοσίευσε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, ο οποίος στη λεζάντα έγραψε «είσαι το μέλλον και η ελπίδα της Τουρκίας».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος