hpa_plintirio_spiti
27χρονος πληρώνει 1.850 δολάρια τον μήνα για να ζει σε ένα παλιό «πλυντήριο» της Νέας Υόρκης

Ο 27χρονος, έχει μάθει να ζει σε εμπορικούς χώρους- ζούσε σε μια αποθήκη στο Σικάγο, οπότε ήξερε ψάχνοντας το νέο διαμέρισμά του ότι ήθελε να επαναλάβει αυτή την εμπειρία.

«Μου αρέσει η ελευθερία ενός εμπορικού χώρου, παρόλο που σίγουρα υπάρχουν λιγότερα δικαιώματα των ενοικιαστών» είπε. «Αισθάνομαι πιο οικείο να μετακομίσω σε μια κενή βιτρίνα καταστήματος που είναι άδεια εδώ και χρόνια, παρά να πάρω ένα διαμέρισμα σε κάποια κατοικημένη γειτονιά που δεν γνωρίζω».

Ο Νταλ βρήκε το πρώην πλυντήριο στο Maspeth, στο Queens, σε ένα διαδικτυακό φόρουμ το 2019. Ένας πρώην ενοικιαστής πρόσθεσε μια μικρή κουζίνα που δίνει στον Νταλ αρκετό χώρο για να έχει νεροχύτη, εστίες και τοστιέρα.

Το πλυντήριο έχει να λειτουργήσει επαγγελματικά από το 2005.

Όταν μετακόμισε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2019, το ενοίκιο ήταν 1750 δολάρια και πλήρωσε προκαταβολικά το ενοίκιο δύο μηνών και εγγύηση 875 δολαρίων. Το 2021, το ενοίκιο ανέβηκε στα 1850 δολάρια και κατά μέσο όρο πληρώνει 120 δολάρια για το ηλεκτρικό ρεύμα και 60 δολάρια για το διαδίκτυο.

Ο Νταλ έχει πρόσβαση σε πολλά δωρεάν έπιπλα, λόγω της δουλειάς του, οπότε τα χρησιμοποίησε για να διακοσμήσει το χώρο.

«Αυτός ο χώρος επιτρέπει κάποιες τάσεις μου για αποθήκευση πραγμάτων, αλλά προσπαθώ να τον χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν πιο διακοσμητικά» λέει ο Νταλ. «Ενώ τα περισσότερα πράγματα είναι ουσιαστικά σκουπίδια και πολλά από αυτά ήταν δωρεάν, προσπαθώ να τα επιμεληθώ με τον τρόπο που μου είναι πιο χρήσιμα».

Το αγαπημένο του μέρος της διαμονής, το πρώην πλυντήριο, είναι η αίσθηση της κοινότητας που αποκομίζει από τους γείτονές του, επειδή του θυμίζει τα παιδικά του χρόνια. Ο 27χρονος μεγάλωσε σε ένα κοινόβιο στο Τέξας, το οποίο περιέγραψε ως «όχι μια αίρεση αλλά μια μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση που πρόσφερε βοήθεια σε άστεγους και σε ανθρώπους που είχαν βρεθεί στο χείλος της καταστροφής».

«Νομίζω ότι αυτό διαμόρφωσε πραγματικά αυτό το είδος της πολιτικής των ανοιχτών θυρών που είχα και διατηρώ στην ενήλικη ζωή μου. Έτσι ζούσε πάντα η μητέρα μου» λέει.

Εξαιτίας αυτής της φιλοσοφίας ο Νταλ έχει φροντίσει ώστε ο ζωτικός του χώρος να είναι ανοιχτός για τους άλλους. Έχει ακόμη και το ψυγείο του και την κοινόχρηστη κούνια μπροστά, στο πεζοδρόμιο. Αυτό το αίσθημα κοινότητας έχει αποδειχθεί απαραίτητο για αυτόν ειδικά μετά τη ληστεία στην οποία έπεσε θύμα, στη γειτονιά, πριν από δύο μήνες.

«Οι άνθρωποι με προσέχουν περισσότερο από ό,τι εγώ τον εαυτό μου, και αυτό είναι μια πραγματική κοινότητα. Γνώρισα την αληθινή κοινότητα όταν ήμουν παιδί και την ζω και τώρα» λέει.

Παρόλο που ο Νταλ αγαπάει τον χώρο που δημιούργησε, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης ένα στούντιο για να παίζει μουσική λέει ότι ζει εκεί μόνο επειδή είναι αυτό που μπορεί να αντέξει οικονομικά αυτή τη στιγμή, αλλά ελπίζει να μετακομίσει και να συνεχίσει να είναι ένας συνεργατικός χώρος καλλιτεχνικού στουντίου –αυτό ονειρεύεται.

«Θα είναι ένα ανοιχτό μαγαζί για όποιον θέλει να έρθει και να μάθει να ζωγραφίζει ή να μάθει να ηχογραφεί ένα τραγούδι. Είναι για αρχάριους και για ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν» λέει ο Νταλ.

«Το να ζω σε ένα μαγαζί με έχει διδάξει την εφευρετικότητα με έναν τρόπο που δεν είχα γνωρίσει ποτέ πριν. Πραγματικά δεν μπορώ να είμαι πολύ επιλεκτικός σε ό,τι έρχεται στο δρόμο μου- πρέπει απλώς να κάνω το καλύτερο δυνατό. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη δεξιότητα που θα μπορούσα να ζητήσω» πρόσθεσε.

«Δεν είναι κάτι που θα μπορούσα να διδαχθώ μόνος μου- είναι κάτι που μπορείς να μάθεις μόνο από τη ζωή. Αυτό ταιριάζει πραγματικά με τη φιλοσοφία ζωής που έχω».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σε 9 δευτερόλεπτα
Μόνο οι άνθρωποι που έχουν ικανότητες ντετέκτιβ και μεγάλη παρατηρητικότητα θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα. Είστε...
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά σε 9 δευτερόλεπτα