Μεξικό: Δεκάδες νεκροί από μυστηριώδες ξέσπασμα μηνιγγίτιδας
Το πρώτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Ντουράνγκο επιβεβαιώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, όταν γιατροί διέγνωσαν αρκετά κρούσματα άσηπτης μηνιγγίτιδας, μιας ιδιαίτερα επιβλαβούς φλεγμονής του εγκεφάλου.

Πολιτειακοί αξιωματούχοι στο βόρειο Μεξικό ανέφεραν χθες, Δευτέρα, άλλον έναν θάνατο που προκλήθηκε από μυστηριώδες ξέσπασμα μηνιγγίτιδας, με τον οποίο ανήλθε σε 35 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τη νόσο.

Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές στην κυρίως αγροτική πολιτεία Ντουράνγκο του Μεξικού έχουν καταγράψει 79 κρούσματα μηνιγγίτιδας τους τελευταίους μήνες.

Η μηνιγγίτιδα συνδέεται συνήθως με επώδυνη φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, η οποία συχνά προκαλείται από ιό ή σε κάποιες περιπτώσεις βακτήρια ή μυκητιασική λοίμωξη.

Το πρώτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Ντουράνγκο επιβεβαιώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, όταν γιατροί διέγνωσαν αρκετά κρούσματα άσηπτης μηνιγγίτιδας, μιας ιδιαίτερα επιβλαβούς φλεγμονής του εγκεφάλου.

Οι προσβληθέντες ασθενείς στην Ντουράνγκο είχαν όλοι υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες είχε χρησιμοποιηθεί ραχιαία αναισθησία σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της πολιτείας αυτής του Μεξικού, την Βικτόρια ντε Ντουράνγκο, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία οι τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Μέχρι στιγμής φέτος, οι υγειονομικές αρχές της Ντουράνγκο αναφέρουν νέα κρούσματα σχεδόν καθημερινά, όπως και νοσηλείες και απώλειες που προκαλούνται από την νόσο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται με αξιωματούχους στην Ντουράνγκο για να αναθεωρήσει τα υγειονομικά του πρωτόκολλα και να κατανοήσει την ακόμη απροσδιόριστη αιτία ή αιτίες της ασθένειας.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Ντουράνγκο περιέγραψε το συνεχιζόμενο ξέσπασμα μηνιγγίτιδας ως "μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στον κόσμο", σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπό της, δίδοντας έμφαση στο γεγονός ότι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης του Μεξικού συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να βρουν τις καλύτερες θεραπείες για τους ασθενείς.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο ότι παρακολουθούν και βοηθούν στη διερεύνηση των ανησυχητικών κρουσμάτων μηνιγγίτιδας μαζί με το υπουργείο Υγείας του Μεξικού και τις τοπικές αρχές.

Δεν είναι σαφές πότε άρχισαν οι λοιμώξεις στην Ντουράνγκο ούτε πόσοι ασθενείς έχουν αναρρώσει από προηγούμενο ξέσπασμα της νόσου.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια