παπέν
Σαν σήμερα, το 1933 γίνεται ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα, που συγκλόνισε την κοινωνία της Γαλλίας

Οι Κριστίν και Λέα Παπέν, ήταν δύο κορίτσια τα οποία είχαν μεγαλώσει σε συνθήκες εγκατάλειψης και κακοποίησης από την οικογένειά τους. Όταν ήταν ακόμα ανήλικες, η μητέρα τους, τις έστειλε να εργαστούν ως οικιακές βοηθοί σε διάφορα σπίτια. Το τελευταίο ήταν το σπίτι του δικηγόρου Ρενέ Λανσελέν, ο οποίος ζούσε στη πόλη Λε Μαν, στη Γαλλία, και είχε μία κόρη και μία σύζυγο, που ζούσαν μαζί του.

Τα πρώτα χρόνια οι Κριστίν και Λέα έμοιαζαν οι τέλειες υπηρέτριες στα μάτια της Μαντάμ Λανσελέν. Εργάζονταν σκληρά και δεν έβγαιναν καθόλου, παρά μόνο τις Κυριακές, για να πάνε στην εκκλησία και σε μια μάντισσα που ισχυριζόταν ότι τα κορίτσια στην προηγούμενη ζωή τους ήταν ανδρόγυνο. Γενικότερα ήταν πολύ τυπικές και άξιες εμπιστοσύνης.

Ωστόσο οι αδερφές ήρθαν τόσο κοντά με τη Μαντάμ Λανσελέν, ώστε άρχισαν να την αποκαλούν «μαμά», χρησιμοποιώντας για τη βιολογική μητέρα τους το χαρακτηρισμό «εκείνη η γυναίκα». Κάποια στιγμή, άρχισε να αλλάζει η σχέση των δύο κοριτσιών με την εργοδότρια τους και η Μαντάμ Λανσελέν, είχε αρχίσει να γίνεται επικριτική και επιθετική ως προς τα κορίτσια.

Η δολοφονία

Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 1933, όταν η οικογένεια είχε βγει βόλτα εκτός σπιτιού, όταν επέστρεψε η Μαντάμ Λανσελέν μαζί με την κόρη της, είδαν το σπίτι τους βυθισμένο στο σκοτάδι. Τότε οι αδερφές Παπέν τους επιτέθηκαν, κοπάνησαν τα κεφάλια τους στο πάτωμα, τους έβγαλαν τα μάτια, τις μαγείρεψαν και τεμάχισαν τις σορούς τους. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά τα βασανιστήρια, ήταν ακόμα ζωντανά τα άτυχα θύματα.

Τότε ο Ρενέ Λανσελέν, γύρισε σπίτι και το βρήκε κλειδωμένο από μέσα και κάλεσε την αστυνομία. Η αστυνομία, μπαίνοντας μέσα αντίκρυσαν την Κριστίν και την Λέα να κοιμούνται γυμνές, μαζί με το όπλο της δολοφονίας. Συνελήφθησαν αμέσως και ομολόγησαν την ενοχή τους.

Η φυλακή

Η Κριστίν καταδικάστηκε αμέσως σε θάνατο στη γκιλοτίνα, ποινή που μετατράπηκε τελικά σε ισόβια καταναγκαστική εργασία. Η Λέα, που θεωρούνταν χαμηλότερης νοημοσύνης, ένα εργαλείο στα χέρια της αδερφής της, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Η Κριστίν ζήτησε να μεταφερθεί στην ίδια φυλακή με τη Λέα, αλλά όταν δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά της σταμάτησε να τρώει. Υπήρχαν ενδείξεις ότι οι αδερφές είχαν αναπτύξει σεξουαλική σχέση. Η Κριστίν πέθανε αποστεωμένη, μόλις στα 32 χρόνια της. Η Λέα αποφυλακίστηκε νωρίτερα, λόγω «καλής διαγωγής».

Οι αδερφές Παπέν και το στυγερό τους έγκλημα ενέπνευσαν αρκετούς καλλιτέχνες, ώστε να δημιουργήσουν τα έργα τους. Ο Ζαν Ζενέ εμπνεύστηκε το διάσημο θεατρικό του έργο «Οι Δούλες». Ενώ, η πορτογαλέζα ζωγράφος Πόλα Ρεγκό, ζωγράφισε έναν πίνακα, που απεικονίζει τις δύο αδερφές, λίγο πριν την στυγερή δολοφονία.

αδερφές παπέν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apergia-ekpaideutikon
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα διαδηλώνουν για τις Συμβάσεις Εργασίας, τους μισθούς και την ακρίβεια
Νεκρώνει η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τελικά τα μέσα μεταφοράς
εκπαιδευτικός
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση
Έως 6 αιμοληψίες ή παροχές αιμοπεταλίων τον χρόνο κατ’ ανώτατο όριο.
Αιμοδοτική άδεια: Πόσες μέρες είναι και για πόσο διάστημα μπορεί ο αιμοδότης να κάνει χρήση