μπρέντα σπένσερ
Σαν σήμερα, το 1979 η Μπρέντα Σπένσερ πυροβολεί εναντίον μαθητών δημοτικού σχολείου

Οι Δευτέρες μπορεί να είναι δύσκολες και κουραστικές για όλους, όμως είναι ακόμα περισσότερο για την Μπρέντα Σπένσερ.

Η Μπρέντα Σπένσερ, ένα 16χρονο κορίτσι, ζούσε στο Σαν Ντίεγκο στη Καλιφόρνια και είχε ζητήσει για δώρο Χριστουγέννων από τον Αη Βασίλη ένα ραδιόφωνο. Ο ίδιος όμως είχε διαφορετική άποψη και της έφερε δώρο ένα 22αρι ημιαυτόματο σκοπευτικό τουφέκι, ειδικά σχεδιασμένο για μικρόσωμους ανθρώπους.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 1979 η Μπρέντα ζήτησε από τον πατέρα της να μην πάει στο σχολείο διότι δεν αισθανόταν καλά. Εκείνος δέχθηκε και η κοπέλα πήγε και έκατσε στο παράθυρο που έβλεπε στην είσοδο του δημοτικού σχολείου. Η απόσταση από το παράθυρο μέχρι την είσοδο ήταν περίπου 50 μέτρα.

Μέσα σε περίπου 20 λεπτά η Μπρέντα πυροβόλησε 36 φορές. Οι 11 από αυτές τις σφαίρες βρήκαν στόχο σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας εννέα ακόμα. Νεκροί έπεσαν ο διευθυντής του σχολείου και ένας φύλακας που έσπευσαν να βοηθήσουν τους οκτώ μικρούς μαθητές και έναν αστυνομικό που είχαν τραυματιστεί.

“I Don’t like Mondays”

Λίγο αργότερα το σχολείο είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς. Τότε η Μπρέντα άφησε το όπλο της και βγήκε έξω για να παραδοθεί. Όλοι είχαν σοκαριστεί με το θέαμα του 16χρονου κοριτσιού. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε απάντησε: «Το έκανα για πλάκα. Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες. Αυτό μου ζωντάνεψε τη μέρα. Πρέπει να πηγαίνω τώρα». Η Μπρέντα δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μάλιστα τα όπλα είχε πει ότι είχε μάθει να τα χειρίζεται από τον πατέρα της.

Η Σπένσερ το 1993 είχε δηλώσει ότι έβλεπε παραισθήσεις, δεν θυμόταν τι έγινε και ότι νόμιζε ότι πυροβολούσε εναντίον ξένων κομάντο. Επίσης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, μαριχουάνας και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Επίσης το 2001, η ίδια αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. H Μπρέντα έμενε με τον πατέρα της, ως παιδί χωρισμένων γονιών. Φήμες έλεγαν τότε ότι κοιμόντουσαν και στο ίδιο κρεβάτι, οι κινήσεις του πατέρα ήταν ύποπτες, αλλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κάτι.

Ένα χρόνο μετά την κάθειρξη της Μπρέντα, ο πατέρας της παντρεύτηκε την συγκρατούμενη της, που είχε μόλις αποφυλακιστεί και έκαναν και ένα παιδί μαζί. Η γειτονιά έλεγε ότι η νέα του γυναίκα έμοιαζε πάρα πολύ με την Μπρέντα.

Οι Boomtown Rats έκαναν την ιστορία της τραγούδι και έβαλαν μουσική στις Δευτέρες μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites
Λος Άντζελες: Όρια στον χρόνο οθόνης μέσα στις τάξεις
Η δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια των ΗΠΑ θεσπίζει κανόνες για τη χρήση ψηφιακών συσκευών, με φόντο τις ανησυχίες για την υγεία και τη μάθηση...
Λος Άντζελες: Όρια στον χρόνο οθόνης μέσα στις τάξεις
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
Κίνδυνος ανισότητας στις Πανελλαδικές για μαθητές της Λέσβου – Παρέμβαση στη Βουλή
Σήμα κινδύνου για τους μαθητές της Δυτικής Λέσβου λόγω της κρίσης του αφθώδους πυρετού
Κίνδυνος ανισότητας στις Πανελλαδικές για μαθητές της Λέσβου – Παρέμβαση στη Βουλή
Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οκτώ μέτρα για την ακρίβεια - Εφάπαξ επίδομα 150€ για κάθε παιδί
Επιδότηση καυσίμων και λιπασμάτων, ενίσχυση για οικογένειες και συνταξιούχους, ελαφρύνσεις για ενοικιαστές και νέες ρυθμίσεις για οφειλές
Μητσοτάκης: Οκτώ μέτρα για την ακρίβεια - Εφάπαξ επίδομα 150€ για κάθε παιδί
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Παράταση αιτήσεων για τετραετείς αποσπάσεις επιστημονικού προσωπικού
Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας σε θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού στο ΙΕΠ
ΙΕΠ: Παράταση αιτήσεων για τετραετείς αποσπάσεις επιστημονικού προσωπικού