μπρέντα σπένσερ
Σαν σήμερα, το 1979 η Μπρέντα Σπένσερ πυροβολεί εναντίον μαθητών δημοτικού σχολείου

Οι Δευτέρες μπορεί να είναι δύσκολες και κουραστικές για όλους, όμως είναι ακόμα περισσότερο για την Μπρέντα Σπένσερ.

Η Μπρέντα Σπένσερ, ένα 16χρονο κορίτσι, ζούσε στο Σαν Ντίεγκο στη Καλιφόρνια και είχε ζητήσει για δώρο Χριστουγέννων από τον Αη Βασίλη ένα ραδιόφωνο. Ο ίδιος όμως είχε διαφορετική άποψη και της έφερε δώρο ένα 22αρι ημιαυτόματο σκοπευτικό τουφέκι, ειδικά σχεδιασμένο για μικρόσωμους ανθρώπους.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 1979 η Μπρέντα ζήτησε από τον πατέρα της να μην πάει στο σχολείο διότι δεν αισθανόταν καλά. Εκείνος δέχθηκε και η κοπέλα πήγε και έκατσε στο παράθυρο που έβλεπε στην είσοδο του δημοτικού σχολείου. Η απόσταση από το παράθυρο μέχρι την είσοδο ήταν περίπου 50 μέτρα.

Μέσα σε περίπου 20 λεπτά η Μπρέντα πυροβόλησε 36 φορές. Οι 11 από αυτές τις σφαίρες βρήκαν στόχο σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας εννέα ακόμα. Νεκροί έπεσαν ο διευθυντής του σχολείου και ένας φύλακας που έσπευσαν να βοηθήσουν τους οκτώ μικρούς μαθητές και έναν αστυνομικό που είχαν τραυματιστεί.

“I Don’t like Mondays”

Λίγο αργότερα το σχολείο είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς. Τότε η Μπρέντα άφησε το όπλο της και βγήκε έξω για να παραδοθεί. Όλοι είχαν σοκαριστεί με το θέαμα του 16χρονου κοριτσιού. 

Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε απάντησε: «Το έκανα για πλάκα. Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες. Αυτό μου ζωντάνεψε τη μέρα. Πρέπει να πηγαίνω τώρα». Η Μπρέντα δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μάλιστα τα όπλα είχε πει ότι είχε μάθει να τα χειρίζεται από τον πατέρα της.

Η Σπένσερ το 1993 είχε δηλώσει ότι έβλεπε παραισθήσεις, δεν θυμόταν τι έγινε και ότι νόμιζε ότι πυροβολούσε εναντίον ξένων κομάντο. Επίσης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, μαριχουάνας και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Επίσης το 2001, η ίδια αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. H Μπρέντα έμενε με τον πατέρα της, ως παιδί χωρισμένων γονιών. Φήμες έλεγαν τότε ότι κοιμόντουσαν και στο ίδιο κρεβάτι, οι κινήσεις του πατέρα ήταν ύποπτες, αλλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κάτι.

Ένα χρόνο μετά την κάθειρξη της Μπρέντα, ο πατέρας της παντρεύτηκε την συγκρατούμενη της, που είχε μόλις αποφυλακιστεί και έκαναν και ένα παιδί μαζί. Η γειτονιά έλεγε ότι η νέα του γυναίκα έμοιαζε πάρα πολύ με την Μπρέντα.

Οι Boomtown Rats έκαναν την ιστορία της τραγούδι και έβαλαν μουσική στις Δευτέρες μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
Ένας απλός συνδυασμός φρούτου και βουτύρου ξηρών καρπών μπορεί να στηρίξει τον κορεσμό, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό στη μέση ηλικία
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες