κούκλες Αφγανιστάν
Οι Ταλιμπάν προέβησαν σε ακόμα έναν παραλογισμό

Νέος παραλογισμός κατέβαλε τους Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καθώς οι κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων εμφανίζονται με καλυμμένα τα κεφάλια.

Οι καταστηματάρχες έπραξαν κατ' αυτό τον τρόπο, καθώς η κυβέρνηση των Ταλιμπάν έδωσε εντολή για την αφαίρεση ή τον αποκεφαλισμό των μανεκέν από τις βιτρίνες.

Καλυμμένα πρόσωπα

Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, οι κούκλες στις βιτρίνες είναι ντυμένες και τα πρόσωπά τους καλύπτονται είτε με ασορτί μαντήλια είτε με σακούλες και αλουμινόχαρτο.

Η ανάρτηση της Αφγανής ακτιβίστριας, Sara Wahedi, έκανε το γύρο του διαδικτύου, αναφέροντας πως: «Το μίσος των Ταλιμπάν για τις γυναίκες επεκτείνεται πέρα από τις ζωντανές. Είναι πλέον υποχρεωτικό για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να καλύπτουν τα πρόσωπα από τις κούκλες στις βιτρίνες των καταστημάτων. Αυτές οι δυστοπικές εικόνες είναι ένα σημάδι του πόσο χειρότερη θα γίνει η ζωή των Αφγανών γυναικών αν ο κόσμος δεν σταθεί στο πλευρό τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»