Τα πτυχία του on air σκίζει ένας καθηγητής στο Αφγανιστάν, μετά την απαγόρευση από τους Ταλιμπάν, στις γυναίκες να σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, ο πανεπιστημιακός από το Αφγανιστάν σκίζει τα πτυχία του κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο Tolo News. «Από σήμερα δεν χρειάζομαι πια αυτά τα διπλώματα γιατί αυτή η χώρα δεν είναι μέρος για εκπαίδευση» είπε.
«Εάν η αδερφή μου και η μητέρα μου δεν μπορούν να σπουδάσουν, τότε δεν αποδέχομαι αυτή την εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Ismail Mashal.
Σημείωσε επίσης ότι ήταν τα πολλαπλά μεταπτυχιακά και διδακτορικά του και ότι ήταν τα πρωτότυπα.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν στις 20 Δεκεμβρίου ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλες τις φοιτήτριες είχε ανασταλεί. Αυτό ακολουθεί την απαγόρευση της κυβέρνησης στα κορίτσια από τη φοίτηση στο γυμνάσιο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν απαγορεύεται επίσης να κυκλοφορούν σε πάρκα και γυμναστήρια, ενώ είναι υποχρεωμένες να φορούν χιτζάμπ και να ντύνονται σεμνά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα
ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ
Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ