γιγάντιο καλαμάρι
Το γιγάντιο καλαμάρι κολυμπούσε στη θάλασσα και οι κινήσεις του ήταν πολύ αργές και επιβλητικές

Στην Ιαπωνία δύο δύτες κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους 2,5 μέτρων, που κολυμπούσε ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους.

Ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι, εκπαιδευτές καταδύσεων στην Τογιούκα, στον νομό Χιόγκο, στη δυτική Ιαπωνία, ειδοποιήθηκαν από πωλητή ειδών αλιείας, που είχε δει το γιγάντιο καλαμάρι κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας σε έναν κόλπο, και αναχώρησαν με σκάφος για να το βρουν κοντά σε βραχώδη ακτή.

"Ήταν εκεί, ένα τεράστιο καλαμάρι", διηγήθηκε ο Τανάκα. "Δεν είχε την ευκινησία πολλών ψαριών και θαλάσσιων πλασμάτων. Τα πλοκάμια του και τα πτερύγια του κινούνταν πολύ αργά".

Το καλαμάρι φαινόταν αδύναμο και το δέρμα του έδειχνε να ξεφλουδίζει σε κάποια σημεία, παρατήρησε ο δύτης.

Το μέγεθος του καλαμαριού και τα τεράστια μάτια του ήταν συγκλονιστικά και ο Τανάκα είπε ότι βλέποντάς το φαντάστηκε πόσο δυνατό πρέπει να είναι ένα καλαμάρι για να επιτεθεί σε μια φάλαινα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα γιγάντια καλαμάρια ζουν κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας και μερικές φορές κάποια ξεβράζονται στις ακτές της, αλλά είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει να τα δει κανείς να κολυμπούν στην θάλασσα.

"Ήταν συναρπαστικό. Νομίζω ότι λίγα πράγματα είναι πιο σπάνια από αυτό το θέαμα", είπε ο Τανάκα και συμπλήρωσε: "Ακούω ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι'αυτό το πλάσμα. Θα ήμουν ευτυχής αν αυτό μας βοηθούσε να μάθουμε περισσότερα".

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kintzios
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών στο alfavita.gr: Καλλιεργώντας τους ηγέτες της βιώσιμης καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Καλλιεργώντας τους Ηγέτες της Βιώσιμης Καινοτομίας σε έναν Κόσμο που Αλλάζει
Σπύρος Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών στο alfavita.gr: Καλλιεργώντας τους ηγέτες της βιώσιμης καινοτομίας σε έναν κόσμο που αλλάζει
25η μαρτιου
Όταν η Θεσσαλονίκη αψήφησε τον φόβο: Η άγνωστη εξέγερση της 25ης Μαρτίου 1943
Χιλιάδες νέοι στους δρόμους της Κατοχής έστειλαν μήνυμα αντίστασης μπροστά στα γερμανικά τανκς, γράφοντας μια σιωπηλή αλλά ηχηρή σελίδα ιστορίας
Όταν η Θεσσαλονίκη αψήφησε τον φόβο: Η άγνωστη εξέγερση της 25ης Μαρτίου 1943
μαθημα.jpg
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Εκπαιδευτικοί (Μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η νέα μισθοδοσία
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους