σκύλος ΗΠΑ
Η συγκινητική πρωτοβουλία που θα αλλάξει τη ζωή ενός ανάπηρου σκύλου

Ένας γλυκύτατος σκύλος στις ΗΠΑ διαγνώστηκε με καρκίνο και για να επιβιώσει οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι του.

Όταν, όμως, ανάρρωσε, η ιδιοκτήτριά του και καθηγήτρια σχολείου, αποφάσισε να βρει τρόπο να τον βοηθήσει να βρει το «χαμένο» του πόδι, αλλά το κόστος για την επέμβαση ήταν αρκετά υψηλό. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια πρώην μαθητών της στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου όπου διδάσκει.

Η κίνηση αγάπης

Όταν είπε στον καθηγητή του τμήματος την ιδέα της για ένα 3D σκυλίσιο πόδι, εκείνος δέχθηκε και οι ανήλικοι ήταν παραπάνω από χαρούμενοι να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

«Θεώρησα πως ήταν εκπληκτική ευκαιρία για τους μαθητές να δουν μία πρακτική εφαρμογή όσων μαθαίνουν στο σχολείο» είπε ο καθηγητής. 

«Είχα μια πολύ ουσιαστική σύνδεση (σ.σ. με το πρότζεκτ) και μόνο που έβλεπα τον Bentley, όταν ερχόταν στην τάξη, και το να ξέρω ότι θα μπορούσα να τον βοηθήσω ήταν κάτι ξεχωριστό», ανέφερε ένα μαθητής.

Άλλος μαθητής στάθηκε στο πόσο ιδιαίτερο είναι το ότι για πρώτη φορά βοηθούν πραγματικά. «Είναι πολύ ωραίο. Πολλές φορές, φτιάχνουμε τέτοιου είδους αντικείμενα και δεν σκεφτόμαστε ότι προσφέρουμε πολλά ή ότι βοηθάμε κάποιον. Και τότε εμφανίστηκε ο Bentley και μου φάνηκε ότι το κάνουμε αυτό (…) για να βοηθήσουμε έναν τόσο γλυκό σκύλο» είπε.

σκύλος ΗΠΑ

Η συγκίνηση της ιδιοκτήτριας

Παρότι τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μαθητές συνεχίζουν να εργάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους ώστε να δώσουν αυτό το τόσο ξεχωριστό δώρο στον σκύλο. Ελπίζουν πως θα έχει τελειοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Θεέ μου, το να βλέπω τι σκέφτηκαν ήταν τόσο συγκινητικό. Έκλαψα. Τα παιδιά μας είναι τόσο έξυπνα, και το γεγονός ότι μπορούν να πάρουν αυτά που μαθαίνουν στην τάξη και να τα δουν σε πραγματικές καταστάσεις – είναι πραγματικά συγκινητικό.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο αιγαιου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ξεκινήσουν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια όπως ορίζει η νομοθεσία μοριοδότησης δασκάλνω και καθηγητών έως τις 31 Μαρτίου
Παν.Αιγαίου: Έως σήμερα Παρασκευή οι αιτήσεις στα σεμινάρια εκπαιδευτικών