σκύλος ΗΠΑ
Η συγκινητική πρωτοβουλία που θα αλλάξει τη ζωή ενός ανάπηρου σκύλου

Ένας γλυκύτατος σκύλος στις ΗΠΑ διαγνώστηκε με καρκίνο και για να επιβιώσει οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι του.

Όταν, όμως, ανάρρωσε, η ιδιοκτήτριά του και καθηγήτρια σχολείου, αποφάσισε να βρει τρόπο να τον βοηθήσει να βρει το «χαμένο» του πόδι, αλλά το κόστος για την επέμβαση ήταν αρκετά υψηλό. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια πρώην μαθητών της στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου όπου διδάσκει.

Η κίνηση αγάπης

Όταν είπε στον καθηγητή του τμήματος την ιδέα της για ένα 3D σκυλίσιο πόδι, εκείνος δέχθηκε και οι ανήλικοι ήταν παραπάνω από χαρούμενοι να συμμετέχουν στην προσπάθεια.

«Θεώρησα πως ήταν εκπληκτική ευκαιρία για τους μαθητές να δουν μία πρακτική εφαρμογή όσων μαθαίνουν στο σχολείο» είπε ο καθηγητής. 

«Είχα μια πολύ ουσιαστική σύνδεση (σ.σ. με το πρότζεκτ) και μόνο που έβλεπα τον Bentley, όταν ερχόταν στην τάξη, και το να ξέρω ότι θα μπορούσα να τον βοηθήσω ήταν κάτι ξεχωριστό», ανέφερε ένα μαθητής.

Άλλος μαθητής στάθηκε στο πόσο ιδιαίτερο είναι το ότι για πρώτη φορά βοηθούν πραγματικά. «Είναι πολύ ωραίο. Πολλές φορές, φτιάχνουμε τέτοιου είδους αντικείμενα και δεν σκεφτόμαστε ότι προσφέρουμε πολλά ή ότι βοηθάμε κάποιον. Και τότε εμφανίστηκε ο Bentley και μου φάνηκε ότι το κάνουμε αυτό (…) για να βοηθήσουμε έναν τόσο γλυκό σκύλο» είπε.

σκύλος ΗΠΑ

Η συγκίνηση της ιδιοκτήτριας

Παρότι τα σχολεία έχουν κλείσει, οι μαθητές συνεχίζουν να εργάζονται στον ελεύθερο χρόνο τους ώστε να δώσουν αυτό το τόσο ξεχωριστό δώρο στον σκύλο. Ελπίζουν πως θα έχει τελειοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Θεέ μου, το να βλέπω τι σκέφτηκαν ήταν τόσο συγκινητικό. Έκλαψα. Τα παιδιά μας είναι τόσο έξυπνα, και το γεγονός ότι μπορούν να πάρουν αυτά που μαθαίνουν στην τάξη και να τα δουν σε πραγματικές καταστάσεις – είναι πραγματικά συγκινητικό.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο