κατοικίδια
«Μου έδειξαν πόσο πολλά μπορώ να μάθω από τα ηλικιωμένα κατοικίδια..»

Σε μία έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε 2.000 ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, έδειξε ότι καθώς τα ζώα μεγαλώνουν έχουν καλύτερη αλληλεπίδραση με άλλα κατοικίδια ή ανθρώπους (72%), καθώς και στην εκμάθηση νέων κόλπων/εντολών (56%).

Αναλυτικά η έρευνα

Ενώ το 54% δήλωσε πως τα νεότερα κατοικίδια είναι εύκολο να διδαχθούν, το 87% λέει ότι μπορείτε πράγματι να διδάξετε σε έναν ηλικιωμένο σκύλο νέα κόλπα. Επιπλέον, οι «γονείς» των ηλικιωμένων κατοικίδιων ζώων ανέφεραν ισχυρότερο συναισθηματικό δεσμό με τα ηλικιωμένα κατοικίδιά τους από εκείνους που έχουν νεότερα κατοικίδια (91% έναντι 85%).

Η έρευνα, που διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό της Stella & Chewy’s και δημοσιεύτηκε στη New York Post, διαπίστωσε ότι, παρόλο που η κατοχή ενός νεότερου κατοικίδιου έχει τα πλεονεκτήματά της, όπως ότι έχουν περισσότερη ενέργεια (64%) και λιγότερα προβλήματα υγείας (54%), οι «γονείς» κατοικίδιων ζώων προβληματίζονται για το ότι τα νεότερα κατοικίδια χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση (61%) και είναι πιο πιθανό να έχουν ατυχήματα (55%).

Οι ιδιοκτήτες των ηλικιωμένων κατοικίδιων μπορούν να «παρακάμψουν» κάποιες από αυτές τις ανησυχίες σχετικά με την εκπαίδευση (69%) ή την κακή συμπεριφορά τους (64%) και μάλιστα δήλωσαν ότι τα ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα είναι εξίσου εύκολα στη φροντίδα με τα νεότερα (57%).

«Πιστεύουμε ότι όλα τα κατοικίδια ζώα αξίζουν αγάπη, ανεξάρτητα από την ηλικία τους», δήλωσε η Marie Moody, ιδρύτρια της Stella & Chewy’s. «Τα σκυλιά μου, η Stella και ο Chewy, που με ενέπνευσαν να ξεκινήσω την εταιρεία, μου έδειξαν πόσο πολλά μπορώ να μάθω από τα ηλικιωμένα κατοικίδια. Καθώς τα σκυλιά μου γερνούσαν, έγιναν ακόμα πιο έξυπνοι σύντροφοι, δίνοντάς μου μια νέα προοπτική που κουβαλάω μαζί μου κάθε μέρα».

Σύμφωνα με την έρευνα, το 68% των «γονέων» κατοικίδιων ζώων πιστεύει ότι γενικά περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στο να υιοθετήσουν ένα ηλικιωμένο κατοικίδιο ζώο, ιδίως δεδομένου ότι τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν πως το κατοικίδιό τους έχει γίνει πιο διαισθητικός σύντροφος με την ηλικία (74%).

Και οι «γονείς» κατοικίδιων ζώων έχουν μάθει ένα-δυο πράγματα για τη γήρανση από τα κατοικίδιά τους, όπως ότι «η ηλικία δεν καθορίζει πόσο διασκεδαστικός ή κοινωνικός μπορείς ή δεν μπορείς να είσαι», «να παίρνεις τα πράγματα με το μαλακό, μέρα με τη μέρα» και «να είσαι υπομονετικός με τις νεότερες γενιές».

«Τα κατοικίδια ζώα επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων»

Μάλιστα, μπορούν να εγγυηθούν για τα φιλαράκια τους, σημειώνοντας ότι το κατοικίδιό τους έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή τους (90%), περνώντας σημαντικές εμπειρίες ζωής, όπως η απόκτηση παιδιών, η απώλεια ενός άλλου κατοικίδιου και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι «γονείς» ανταποδίδουν την αγάπη που προσφέρουν τα ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα είναι να έχουν τη διατροφή στην κορυφή του μυαλού τους. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι (72%) συμφωνούν ότι έχουν παρατηρήσει θετικές αλλαγές στα ηλικιωμένα κατοικίδιά τους όταν δίνουν προτεραιότητα στη διατροφή.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αγάπη που δίνουν τα ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα, και είμαι τόσο ευγνώμων που έχω βιώσει τη ζωή με αυτά στο πλευρό μου», δήλωσε η Moody. «Ελπίζω ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε και άλλους να βιώσουν τη χαρά της ανατροφής ενός ηλικιωμένου σκύλου ή γάτας, καθώς και να ενθαρρύνουμε τις υιοθεσίες τόσο κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου -του εθνικού μήνα υιοθέτησης ενός ηλικιωμένου κατοικιδίου- όσο και πέραν αυτού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία
Έναρξη αιτήσεων του Ειδικού προγράμματος στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία