Ακόμη ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο στο βόρειο Ιράν για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.
Αφού άκουσε τον κατηγορούμενο και τον δικηγόρο του, το δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Αρσιά Τακνταστάν για «διαφθορά επί της Γης», και για «πόλεμο κατά του Θεού» («μοχαρεμπέχ» βάσει του ισλαμικού νόμου), μετέδωσε το πρακτορείο Mizan Online.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τακνταστάν κατηγορούνταν ότι «ηγήθηκε του πλήθους στην κεντρική πλατεία της πόλης Νοσάρ και διέπραξε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες στη διάρκεια ταραχών». Οι δικαστικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πότε συνελήφθη ο Τακνταστάν ούτε την ηλικία του.
Από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας τον Σεπτέμβριο, μετά τον θάνατο της Κούρδισσας Μαχσά Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της, οι ιρανικές αρχές έχουν καταδικάσει σε θάνατο 14 ανθρώπους.
Από αυτούς, δύο έχουν εκτελεστεί, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επικυρώσει την ποινή τεσσάρων άλλων. Έξι αναμένουν νέα δίκη και δύο ακόμη, μεταξύ των οποίων ο Τακνταστάν, μπορούν να ασκήσουν έφεση.
Οι ιρανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα
ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ
Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ