charlie hebdo
«Δεν θα επιτρέψουμε στην γαλλική κυβέρνηση να υπερβεί τα εσκαμμένα. Εχει σαφώς επιλέξει τον κακό δρόμο»

Με αντίδραση προειδοποιεί το Ιράν το Παρίσι, μετά την δημοσίευση σκίτσων υβριστικών προς τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η σατιρική εφημερίδα δημοσίευσε σήμερα σκίτσα που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο διαγωνισμού τον Δεκέμβριο, κατά την κορύφωση του κινήματος διαμαρτυρίας στο Ιράν.

«Η υβριστική και ανάρμοστη ενέργεια γαλλικού εντύπου με την δημοσίευση σκίτσων κατά της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας δεν θα μείνει χωρίς αποτελεσματική και αυστηρή απάντηση», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο Twitter.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην γαλλική κυβέρνηση να υπερβεί τα εσκαμμένα. Εχει σαφώς επιλέξει τον κακό δρόμο», προσθέτει.

Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τα σκίτσα των Χαμενεΐ έχει ως στόχο την υποστήριξη «των Ιρανών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους».

Το Charlie Hebdo δημοσίευσε τα σκίτσα σε ειδική έκδοση για την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του στις 7 Δεκεμβρίου 2015 από άνδρες που δήλωσαν ότι ενεργούσαν στο όνομα της Αλ Κάιντα ως εκδίκηση για την απόφαση της εφημερίδας να δημοσιεύσει τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Η δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ είχε προκαλέσει οργή στις μουσουλμανικές χώρες και οι επιθέσεις του 2015 είχαν δημιουργήσει μεγάλο κίνημα υποστήριξης προς το Charlie Hebdo σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zomos
Το μυστικό για πλούσιους και αρωματικούς σπιτικούς ζωμούς
Οι σπιτικοί ζωμοί είναι πολύ πιο απλοί στην παρασκευή απ’ όσο νομίζουμε και μπορούν να μεταμορφώσουν τόσο τη γεύση όσο και τη θρεπτική αξία κάθε...
Το μυστικό για πλούσιους και αρωματικούς σπιτικούς ζωμούς
ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Όχι στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών -  Όχι στην υποχρηματοδότηση των σχολείων
Ο Θωμάς  Γεωργιάδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διαγενεακής Αλληλεγγύης του Δήμου της Αθήνας στο alfavita.gr
Όχι στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών -  Όχι στην υποχρηματοδότηση των σχολείων