Κρήτη: Εξαφανισμένοι οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης - Τα θύματα κλειδώθηκαν στην τουαλέτα για να γλυτώσουν
Αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν τους νεαρούς Kρητικούς για να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης - Δεν βρίσκουν ούτε μέλη των οικογενειών τους

Στην αναζήτηση των επτά ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της σοκαριστικής ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος Πακιστανών της περασμένη εβδομάδα, μέσα στα σπίτια τους στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου, έχουν επιδοθεί οι αστυνομικές αρχές, μετά την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, αργά το βράδυ της Κυριακής. 

Αυτό που περιγράφεται μέσα από τις καταθέσεις και παρουσιάζει το Creta24 προκαλεί τρόμο για το πώς έδρασαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Σε μία περίπτωση όπως αναφέρει ένας εκ των Πακιστανών, για να σωθεί έτρεξε στην εξωτερική τουαλέτα και κλείδωσε την πόρτα.

Η παρέα των εφτά έσπασε την πόρτα και άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς έλεος. Ένας άλλος πήδηξε από το παράθυρο και τραυματίστηκε στο πόδι.

Σε έναν τρίτο αλλοδαπό, σε εκείνον που του «κάρφωσαν» το όπλο στο πρόσωπο για να πει που έχει τα χρήματα, το άτομο που οπλοφορούσε του έλεγε «μην πάρεις όταν φύγω την αστυνομία, γιατί θα έρθω άλλη μέρα και θα σε σκοτώσω».

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, η παρέα των 7 πήγε με διαλλείματα στα σπίτια των δύο Πακιστανών, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση δέκα μέτρων το ένα από το άλλο.

Όπως προκύπτει από βίντεο που υπάρχει στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες κάθονται σε ένα καφενείο που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του ενός εκ των δραστών και πίνουν. Έχουν ενώσει δύο τραπέζια και συνολικά φαίνεται να είναι στην «παρέα» 9 άτομα. Έχουν αρχίσει να καταναλώνουν αλκοόλ γύρω στις 6.30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Γύρω στις 7.10 μμ φεύγουν οι εφτά και πηγαίνουν στο πρώτο σπίτι, όπου έμεναν έξι άτομα.

Εξωτερικά του καφενείου πυροβόλησαν περίπου πέντε φορές με εννιάρι πιστόλι. Εκτιμάται ότι τρεις είχαν όπλο.

Αστυνομικοί τονίζουν ότι «γνώριζαν ότι υπήρχε κάμερα, καθώς το καφενείο ανήκει σε συγγενή του ενός εκ των δραστών και ήταν προσεκτικοί».

Από το πρώτο σπίτι, αφού χτύπησαν τους αλλοδαπούς ενοίκους, προκάλεσαν φθορές και έσπασαν τα κινητά τους πήραν 700 ευρώ.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο καφενείο.

Η πρώτη επίθεση αναφέρεται ότι διήρκησε 15 λεπτά. Λίγη ώρα μετά φεύγουν από και πάνε στο δεύτερο σπίτι, όπου και πάλι χτύπησαν τους ανθρώπους που δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί λίγο πριν στους συμπατριώτες τους.

Με πληροφορίες από το creta24.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα