Κόσμος

Απειλές Ακάρ για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας: «Ένα λάθος βήμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα»

Ακάρ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Δεν δεχόμαστε την αύξηση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων»

Έντονη είναι η ανησυχία στην Τουρκία για το ενδεχόμενο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, μέσω της Κρήτης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, o Τουρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν δέχεται την αύξηση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων.

Και προειδοποίησε ότι «ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα».

«Δεν δεχόμαστε την αύξηση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλιων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια η σχετική εργασία στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα. Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά στρατιωτικοποιούνται, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα» δήλωσε ο Ακάρ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος