Πολιτική

Ακάρ για συμφωνία Αθήνας-Καΐρου: Δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα και την Αίγυπτο για τη συμφωνία τους για την ΑΟΖ και τόνισε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι ακόμη και εάν η Αθήνα και το Κάιρο έχουν μαζί τους όλη την ΕΕ και όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. «Δύο επί δύο, δεν κάνει πέντε κάνει τέσσερα», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες για όσο χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε χρονικό όριο ούτε κάποιος άλλος περιορισμός. Πρόσθεσε ότι γίνονται τεχνολογικές εργασίες και πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εκεί.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, μετά και το τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν μένει να φανεί τι θα γίνει στις 8.59 οπότε λήγει η Navtex που αφορά τη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις.

Σημερινό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ πάντως αναφέρει ότι η Τουρκία σχεδιάζει έρευνες νότια του Καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική