Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψε δημοσιογραφική κάμερα σε live ρεπορτάζ, όταν τηλεοπτικό συνεργείο δέχτηκε απειλές από σεκιούριτι, στο Κατάρ.
Πιο συγκεκριμένα, το τηλεοπτικό συνεργείο του "TV2" δέχθηκε απειλές στους δρόμους της Ντόχα, από σεκιούριτι, οι οποίοι μετέβησαν με μίνι όχημα στο σημείο που έκανε το ρεπορτάζ του ο Ράσμους Τάντχολτ και αμέσως απαίτησαν να σταματήσει η ζωντανή σύνδεση.
Συνολικά ήταν τρεις άνδρες κι ένας από αυτούς έβαλε το χέρι του στην κάμερα και απείλησε πως θα την σπάσει αν δεν διέκοπταν εκείνη την στιγμή.
We now got an apology from Qatar International Media Office and from Qatar Supreme Commitee.
— Rasmus Tantholdt TV2 (@RasmusTantholdt) November 15, 2022
This is what happened when we were broadcasting live for @tv2nyhederne from a roundabout today in Doha. But will it happen to other media as well? #FIFAWorldCupQatar2022 pic.twitter.com/NSJj50kLql
Το ντοκουμέντο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ να απολογείται για το περιστατικό μία ημέρα αργότερα.
Το γεγονός αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ 2022, ενώ συνεχώς έρχονται στο φως καταγγελίες για θανάτους εργατών, απειλές για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, εκφοβισμούς και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Συγνώμη από τις αρχές του Κατάρ στον Δανό δημοσιογράφο
Η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε ότι ζήτησε συγγνώμη, μετά την απειλή σε έναν δημοσιογράφο και ένα τηλεοπτικό συνεργείο από τη Δανία, από το προσωπικό ασφαλείας, σε απευθείας μετάδοση στην Ντόχα. Ο ρεπόρτερ του TV2 Ράσμους Τάνθολντ μιλούσε σε «ζωντανή» μετάδοση όταν τον πλησίασε το προσωπικό ασφαλείας στο ξενοδοχείο Chedi. Στο βίντεο, που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τάνθολντ φαίνεται να διαμαρτύρεται με τους αξιωματούχους ασφαλείας, επιδεικνύοντας τη διαπίστευσή του προτού τους κατηγορήσει ότι δήλωσαν ότι ήθελαν να σπάσουν τον εξοπλισμό του συνεργείου.
Σε δήλωση της Ανώτατης Επιτροπής ανέφερε ότι το συνεργείο της Δανίας «διακόπηκε κατά λάθος» κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης.
«Μετά από επιθεώρηση της έγκυρης άδειας διαπίστευσης τουρνουά και λήψης βίντεο, ζητήθηκε συγγνώμη από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα από την επιτόπια ασφάλεια. Οι διοργανωτές του τουρνουά μίλησαν με τον δημοσιογράφο και εξέδωσαν μια ανακοίνωση προς όλους να σεβαστούν τις άδειες κινηματογράφησης που ισχύουν για το τουρνουά».