lukashenko
Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο «απαγόρευσε»... την αύξηση των τιμών - Η Μόσχα χορηγεί δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων στο Μινσκ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διέταξε σήμερα την απαγόρευση των αυξήσεων στις τιμές για να περιορίσει την εκτίναξη του πληθωρισμού στην πρώην αυτή σοβιετική δημοκρατία, η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας.

«Από τις 6 του μηνός απαγορεύεται κάθε αύξηση των τιμών. Α-πα-γο-ρεύ-εται! Από σήμερα. Όχι από αύριο, αλλά από σήμερα», δήλωσε ο ηλικίας 68 ετών Λουκασένκο, κατά την διάρκεια σύσκεψης με οικονομικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης, μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BelTA.

«Οι τιμές σήμερα είναι υπέρογκες, είναι στα ύψη. Δεν πρέπει να ανέβουν ξανά, πουθενά. Δεν είναι αναγκαίο. Αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Και αυτές οι εξαιρέσεις είναι υπό τον έλεγχο του αρμόδιου υπουργού (αντιμονοπωλιακής διευθέτησης και εμπορίου) και των κυβερνητών», πρόσθεσε ο Λουκασένκο ο οποίος κυβερνά τη Λευκορωσία από το 1994 και κατέστειλε ξεδιάντροπα ένα κίνημα διαμαρτυρίας το 2020.

Οι παραβάτες, προειδοποίησε ο Λουκασένκο, θα τιμωρηθούν σκληρά, μέχρι και ποινική δίωξη θα ασκηθεί. «Άμεση κράτηση και ποινική δίωξη… Ο εισαγγελέας είναι αυτός που μαζί με την Επιτροπή κρατικού ελέγχου θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Σε όλους τους τομείς με εκείνους που παραβίασαν την τάξη που εγώ επέβαλα και με εκείνους που συνέβαλαν σε κάτι τέτοιο ή με εκείνους που προσπάθησαν να ξεφύγουν», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Ο πληθωρισμός στη Λευκορωσία, μια χώρα όπου μεγάλα τμήματα της οικονομίας παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, έφτασε το 17,9% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

"Οι τιμές του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των πουλερικών (...) αυξάνονται. Υπήρξε έλλειψη αυγών στο Μινσκ τις τελευταίες ημέρες", δήλωσε ο Λουκασένκο, ο οποίος διατηρούσε έναν συνεταιρισμό επί Σοβιετικής Ένωσης.

Η Ρωσία χορηγεί δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Λευκορωσία

Η Ρωσία θα χορηγήσει στην Λευκορωσία δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να καλύψει τις ανάγκες σε παραγωγή αγαθών που δεν εισάγονται πλέον, δήλωσε σήμερα, όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξέι Οβερτσούκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα τα έγγραφα «είτε έχουν υπογραφεί είτε θα υπογραφούν άμεσα» αλλά σε κάθε περίπτωση οι παράμετροι του δανείου έχουν ήδη καθορισθεί.

Ο Οβερτσούκ δήλωσε επίσης ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε προγράμματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη παραγωγής προϊόντων που θα αντικαταστήσουν εισαγόμενα προϊόντα. Λεπτομέρειες για τους όρους του δανείου δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι η Μόσχα θα χορηγήσει στο Μινσκ επιπροσθέτως δάνειο 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;