αγάλματα Βατικανό τουρίστας
Αμερικανός τουρίστας πέταξε πάτωμα δύο ρωμαϊκές προτομές αφού πρώτα είχε ζητήσει να δει τον Πάπα και οι αρμόδιοι τού το αρνήθηκαν

Αμερικανός τουρίστας έριξε στο πάτωμα δύο ρωμαϊκές προτομές που εκτίθενται σε εκθεσιακό ράφι στην Galleria Chiaramonti των Μουσείων του Βατικανού, προκαλώντας ζημιές. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας χαρακτηρίζεται ως «διαταραγμένος» και προέβη στο βανδαλισμό αφού πρώτα είχε ζητήσει να δει τον Πάπα, κάτι το οποίο οι αρμόδιοι τού αρνήθηκαν.

Ένας ξεναγός των Μουσείων του Βατικανού κατάφερε να σταματήσει τον τουρίστα και στη συνέχεια επενέβησαν άνδρες της Φρουράς (Gendarmeria) του Βατικανού.

Τα Ιταλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο άνδρας ανακρίνεται, ενώ αναφέρεται πως οι προτομές δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Τα δύο γλυπτά στάλθηκαν αμέσως στο εργαστήριο για την αποκατάστασή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Πέντε ξένα ΑΕΙ επανήλθαν με δεύτερη αίτηση για ιδρυματική άδεια
Ποια πανεπιστήμια επανακατέθεσαν αίτηση - Ποιοι αναμένεται να καταθέσουν έως τις 28/2
Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Πέντε ξένα ΑΕΙ επανήλθαν με δεύτερη αίτηση για ιδρυματική άδεια
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: «Διαρκής και μετρήσιμη η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 2019 έως σήμερα»
Η συμφωνία με την Τουρκία εντάσσεται στη θετική ατζέντα και δημιουργεί ένα λειτουργικό μηχανισμό συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας
Σ. Ζαχαράκη: «Διαρκής και μετρήσιμη η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 2019 έως σήμερα»